top of page

Uogų kamasutra pagal Alfą: netikėti uogų deriniai, kurie suteiks naujų spalvų patiekalams

Ledai + uogos, maskarponės kremas + uogos, karamelė ir uogos, saldus biskvitas su uogomis. Desertai su uogomis yra nemirtinga klasika ir taškas.

Tačiau uogos puikiausiai tinka ir prie mėsos, ir prie žuvies, jas galima raugti, maišyti su majonezais ir garstyčiomis. Atraskite įdomesnių uogų galimybių!


avietės, uogos, ką daryti su uogomis, uogų padažas
Shutterstock.com nuotr.

Žuvies, paukštienos partnerės. Mitas, kad uogos mėgsta tik cukrų, medų ir saldžius pyragus. Jos puikiausiai sutaria su žuvimi ir paukštiena. Pavyzdžiui, agrastai yra rūgštūs, todėl skanūs duete su žuvimi ar paukštiena. O šviežios braškės ir avietės dera prie jautienos ir lašišos tartarų (šį derinį dar tobulai papildo avokadas). Prie žuvies cevičių ar tartarų labai tinka uogų braškių, šilauogių, aviečių kapotiniai. Tačiau uogos dažo, tad jeigu norite, kad kiti ingredientai nepakeistų spalvos, juos dėkite sluoksniais. Jeigu norite, kad pakeistų, uogas ir kitus ingredientus sumaišykite.


Uogų majonezai ir kiti pagardai. Ruošdami įvairius naminius majonezus, vietoje acto galite naudoti rūgščių uogų sultis, kurios suteiks ne tik įdomų poskonį, bet ir visus nustebinsiančią spalvą. Taip pat ir krienus, bei garstyčias galima maišyti su uogomis, pavyzdžiui, spanguolėmis ar avietėmis. Keletą trintų uogų pakaitinkite, kai atšals, sumaišykite su norimu produktu.

Į krienus galite dėti ne tik avietes, bet ir kitas rūgštesnes uogas: vyšnias, juoduosius ar raudonuosius serbentus.



Vietoj pomidorų padažo. Kai kepate picą, vietoje įprasto pomidorų padažo galite tepti trintų uogų padažą, o tada gardinti mocarelos, bri ar rokforo sūriais. Tokia uoginė skirtingų sūriu pica labai tinka kaip užkandis prie nealkoholinio vyno.


Uogų actas. Užpilkite mėgstamas uogas balto vyno actu ir turėsite puikų pagardą salotoms. Galite daryti atvirkščiai: į įvairius actus galite pilti skirtingų uogų sulčių taip išgaudami skirtingą acto spalvą ir poskonį.


Į salotas. Vyšnios, trešnės, braškės, šilauogės labai dera įvairiausiose salotose, ypač tinka su mocarela, feta. Vyšnių sultis sumaišykite su balzamiko kremu ir turėsite nuostabų pagardą salotoms. Pomidorų ir trešnių salotų receptą rasite čia.




Karšti padažai. Karštiems padažams prie paukštienos, žuvies, jautienos patiekalų ruošti labai tinka juodieji ir raudonieji serbentai, agrastai. Rekomenduoju šiuos padažus skaninti juodaisiais pipirais, aštresniais prieskoniais, kurie suteiktų padažui dar daugiau charakterio.


Vietoj citrinos. Rūgščias uogas galite naudoti visur, kur naudojate citriną. Pavyzdžiui, jeigu folijoje ar sviestiniame popieriuje kepamą žuvį ar jūros gėrybes norite pagardinti ne citrina, o uogomis, turėkite omenyje, kad kepdamos jos tampa rūgštesnės, todėl nepadauginkite. .


Košių princesės. Uogos labai tinka su kruopomis ir košėmis. Dažniausiai uogomis gardiname avižų, ryžių, manų kruopų košes, tačiau jos puikiai dera ir su grikiais, ir su bolivine balanda.



Raugintos. Galima uogas rauginti, sūdyti, tokios jos labai tinka prie mėsos, žuvies, suteikia įdomaus skonio patiekalui, tačiau ir pati uoga tampa kitokia. Būtinai išbandykite. Patarimų, kaip rauginti uogas, rasite virtualioje knygoje ALFAS VIENAS GAMTOJE. Išragauti vasarą.



Sėkmės!










Naujausi įrašai

bottom of page