Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Umami skonio pilnas vištienos užkepėlės su pomidorais ir kukurūzais receptas

Puikus umamio skonio pilnas patiekalas – vištienos užKepėlė su pomidorais ir kukurūzais. Greitiems ir lengviems pietums arba vakarienei subalansuotas receptas.


Umami skonio pilnas vištienos užkepėlės su pomidorais ir kukurūzais receptas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Vištienos užkepėlei pagaminti reikia:

  • 500 g vištienos filė

  • 250 g smulkiavaisių pomidorų

  • 200 g konservuotų arba virtų kukurūzų

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 3 kiaušinių

  • 150 ml grietinėlės

  • 1/2 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • žiupsnelio džiovinto baziliko

  • druskos, juodųjų pipirų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus


1. Vištieną smulkiai supjaustykite ir išdėliokite į aliejumi išteptą kepimo formą (galite naudoti 4 mažas arba 1 didelę)

2. Taip pat sudėkite pomidorus ir kukurūzus.

3. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite sūrį, citrinos žievelę, baziliką, druską ir pipirus.

4. Kiaušinių plakinį supilkite ant paruoštų ingredientų ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min., priklausomai nuo pasirinktos formos dydžio.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI