AŠ Ikona vmgonline

Užuoskite rytą Ispanijoje: išsikepkite kalatonietišką tortiliją su baklažanais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 15 min.


Reikia:

  • 1 didelio arba 2 mažų baklažanų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 4 kiaušinių

  • Mėgstamų žalumynų (patiekti)


Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis, pasūdykite ir palaikykite 10–15 min., kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite baklažanus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite baklažanus – jie turi būti auksinės spalvos.

Išimkite baklažanus, tortiliją kepsite kitoje keptuvėje.

Į 22 cm skersmens keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite visas baklažano riekeles. Kiaušinius suplakite šakute ir supilkite ant baklažanų. Kepkite, kol iškeps tortilijos apačia.

Tuomet tortiliją apverskite. Tai galite padaryti panaudodami lėkštę arba keptuvės ar puodo dangtį. Uždenkite keptuvę dangčiu, apverskite taip, kad kiaušinienė atsidurtų ant dangčio, tuomet atsargiai ją nustumkite į keptuvę. Taip keps buvęs viršutinis sluoksnis.

Iškepusią tortiliją patiekite su mėgstamais žalumynais.


Skanaus!


Daugiau įkvepiančių receptų rasite naujausiame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg