AŠ Ikona vmgonline

Trupiniuotis su persikais ir uogomis



6-8 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 200 °C

Reikia:

  • 80 g sviesto

  • 80 g cukraus

  • 120 g miltų

  • Žiupsnelis druskos

  • sauja migdolų riekelių

  • Įdarui:

  • 4–6 persikai

  • 150 g uogų

  • 2 šaukštai rudojo cukraus

  • 30 g sviesto formai patepti

  • 1 šaukštas migdolų riekelių formai pabarstyti

1. Būdas Nr. 1: Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Visus produktus sukapokite peiliu arba sutrinkite pirštų galiukais.

2. Būdas Nr. 2: Sudėkite supjaustytą gabaliukais sviestą, cukrų, druską ir miltus į smulkintuvo indą. Viską susmulkinkite kartu.

3. Pabaigoje suberkite migdolų riekeles.

4. Persikus supjaustykite nedideliais kubeliais arba plonomis skiltelėmis. Sumaišykite su cukrumi ir uogomis. Patepkite formą sviestu, pabarstykite migdolų riekelėmis.

5. Sudėkite vaisių įdarą į formą, suberkite ant viršaus trupinius ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 min. – kol gražiai apskrus viršus.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg