Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Trupininis pyragas su varške ir abrikosais



6-8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

Tešlai:

  • 300 g miltų

  • 100 g cukraus

  • 200 g sviesto

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • druskos

Įdarui:

  • 400 g abrikosų džemo

  • saujos džiovintų abrikosų

  • 600 g varškės

  • 3 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

1. Ant stalo išsijokite miltus, sutarkuokite sviestą, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską ir trinkite, kol išeis trupiniai.

2. Įdarui: varškę sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir citrinos žievele.

3. Išmirkykite abrikosus. Į elektrinio smulkintuvo indą supilkite abrikosų džemą ir sudėkite mirkytus abrikosus. Sutrinkite taip, kad liktų abrikosų gabalėlių.

4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite pusę paruoštų trupinių, supilkite džemą, paruoštą varškę ir užberkite likusius trupinius.

5. Dėkite kepti į iki 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg