Trupinių pyragas su bruknių uogiene
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Trupinių pyragas su bruknių uogiene



8-10 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 160 g viso grūdo kvietinių miltų

  • ½ šaukštelio malto kardamono

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • 100 g cukranendrių cukraus

  • 150 g labai šalto sviesto

  • 200 g bruknių uogienės (rårörda lingon)

  • Miltelinio cukraus (patiekti)

1. Į dubenį suberkite miltus, kardamoną, cinamoną ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais bei cukrumi. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Arba sudėkite visus produktus į smulkintuvo indą ir susmulkinkite smulkintuvu.

2. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius padalykite į dvi nelygias dalis – didesnę suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite uogienę, aplyginkite ir suberkite likusius trupinius. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

3. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg