top of page

Triušis pavaišins ir lietuvišku alumi

Rygos centre įsikūrusi kavinė „Trusis cafe“ pasitinka šūkiu – maisto, meno ir intelekto derinys. Šią vietą dažniausiai renkasi jaunimas, kuris nori išgerti puodelį kavos ar arbatos beskaitant knygą, lengvai papietauti ar pasišnekučiuoti su draugais. Interjeras čia taip pat vertas atskiro paminėjimo, bet apie jį geriausiai papasakoja fotoreportažas.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Visiškai neįpareigojanti aplinka skatina atsipalaiduoti ir jaustis kaip namie. Visgi, jeigu jaučiate silpnybę baltoms staltiesėms, geriau rinkitės prabangesnį restoraną. Maistas „Trusis cafe“ yra paprastas – daugiausia makaronai, salotos, sriubos ir saldėsiai. Vegetarų dėmesiui – apie jus kavinės personalas pagalvoja kiekvieną dieną, išskirdamas atskirą meniu dalį.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Beje, tikriausiai jau susidomėjote, kodėl kavinė buvo pavadinta triušio garbei? Juokaujama, kad ieškodami įėjimo į kavinę, akimis ieškokite triušio. Tačiau tikrai ne „Alisos stebuklų šalyje“ vieno iš herojaus garbei pavadinta ši kavinė. Atsakymas gerokai įdomesnis – kavinės įkūrėją vaikystėje vadindavo triušiu, todėl kurdama šią vietą ji ilgai galvos nesuko, kokį pavadinimą jai duoti.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Kaip jau minėta, maistas čia paprastas, bet gėrimų meniu vertas atidesnio tyrinėjimo. Jame rasite latviškus uogų vynus ir mažųjų aludarių produkcijos. „Trusis cafe“ yra viena iš nedaugelio, o gal ir vienintelė vieta Rygoje, kur galite paragauti lietuviško „Dundulio“ alaus! Pagarbos vertas žolelių arbatos pasirinkimas, lankytojai giria ir naminį limonadą.

O reziumė būtų toks – lankydamiesi Rygoje neprašokite triušio olos, nes ji gali jus maloniai nustebinti.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Naujausi įrašai

bottom of page