top of page

Triukai virtuvėje: kaip išspausti citriną jos nepalietus?

Atrodo, smulkmena, bet tai kokia gerulė! Dalijamės su jumis paprastomis ir naudingomis smulkmenomis, kurios gali kaip reikiant palengvinti darbą virtuvėje.


triukai, citrina, VMG
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Triukas Nr. 1

Citrusinį vaisių sunaudojote salotoms – išpjovėte skilteles, kaip padarėme mes, ir liko „griaučiai“, visi aplipę sultingu minkštimu. Tai va, nemeskite. Išspauskite sultis. Arba sunaudosite gaminimui arba išgersite. Vis nauda!


Triukas Nr. 2

Vėl tie citrusiniai. Apie tai, kad spausti sultis geriausiai iš kambario temperatūros arba kiek pašildytų vaisių, o ne tiesiai iš šaldytuvo, žinote?

O apie tai, kad reikia ranka pakočioti vaisių po kietą paviršių, žinote? Jei nežinojote, tai dabar jau žinote.


Triukas Nr. 3

Susižeidėte? Peiliai buvo arba nepagaląsti, arba labai jau gerai pagaląsti? O spausti citrinų sultis vis tiek reikia? Galite naudoti pirštines, o galite ir suspausti puselę žnyplėmis.


Triukas Nr. 4

Nuvyto prieskoninės žolelės? Neskubėkite jų džiovinti. Pabandykite nukirpti galiukus ir įdėti ryšelį į gana karštą vandenį. Pažiūrėkite po 15 min., kas bus. Bet antrą kartą taip neišdegs. Gaivinkite žoleles tik tam kartui.


Triukas Nr. 5

Verdantis vanduo ar šaltas? Dilema? Labai paprastai. Prisiminkite, kaip daržovė arba vaisius augo. Jei žemėje – dėkite į šaltą vandenį arba kitokį skystį ir užvirkite kartu. Jeigu daržovė arba vaisius augo virš žemės – tuomet tik verdantis vanduo. Štai kaip paprasta!



Triukas Nr. 6

Žolelių pjaustymas kelia siaubą? Nebijokite, o paimkite į rankas ratuką picos pjaustymui. Jis puikiai supjaustys prieskonines žoleles, o jūs jausitės išbandę kažką naujo.


Sėkmės!

Naujausi įrašai

bottom of page