Triušienos kukuliai
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Triušienos kukuliai


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30 min.


Reikia:

  • ½ poro baltosios dalies

  • 1 saliero lapkočio

  • 20 g sviesto

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežių triušių kepenėlių

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos

  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto sutrintų avižinių dribsnių

Garnyrui:

  • Nekepintų grikių košės

  • Keptų moliūgų

  • Žiedinio kopūsto

1. Supjaustykite porą ir saliero lapkotį, viską trumpai apkepkite svieste labai mažoje kaitroje. Sutrinkite trintuvu.

2. Aštriu peiliu supjaustykite LAPINO PUOTA šviežias triušių kepenėles, sumaišykite jas su LAPINO PUOTA šviežia smulkinta triušiena, įberkite raudonėlio, druskos. Sukrėskite kepintas daržoves ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite kukuliukus.

3. Sudėkite juos į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, įpilkite 100-150 ml vandens priklausomai nuo skardelės dydžio ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

4. Kukulius užmaukite ant iešmelių, patiekite su grikiais, moliūgais ir žiediniais kopūstais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg