Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Trinta pastarnokų sriuba su lazdynų riešutų gremolata


Jaukaus patiekalo receptas jaukiems žiemos pietums – trinta pastarnokų sriuba su lazdynų riešutų gremolata.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Virimas 20 min.


Trintai pastarnokų sriubai reikia:

  • 5 pastarnokų šaknų

  • 3 bulvių

  • 300 ml grietinėlės

  • 300 ml pieno

  • Druskos

Gremolatai:

  • 1 mažo ryšelio petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • 2–3 juostelių citrinos žievelės (geltonojo sluoksnio)

  • 50 g skrudintų lazdynų riešutų

  • Druskos, maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

  • 2–3 šaukštų geros kokybės alyvuogių aliejaus


  1. Pastarnokus ir bulves išvirkite piene, sutrinkite. Supilkite grietinėlę, užvirinkite, pagardinkite druska.

  2. Gremolatai susmulkinkite petražoles kartu su citrinos žievele ir česnaku, sumaišykite su smulkintais lazdynų riešutais. Įberkite druskos ir pipirų.

  3. Sriubą patiekite su gremolata, pašlakstykite aliejumi


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg