top of page

„Trinity“ restorane to dar nebuvo: į Vilnių atkeliavo Palanga

„Trinity“ restorane to dar nebuvo: degustacijas ruošia ne restorano šefas, o svečiai iš kitur. Taip taip, Dalius Aleksiejevas į savo virtuvę įsileidžia šefus iš kitų restoranų ir leidžia parodyti ne tik savo sugebėjimus, bet ir perteikti, kas, jų manymu, yra kitokia, įdomi, fantazijai ribų neturinti virtuvė ir geras maistas. Pirmąją degustacinę vakarienę sėkmingai pradėjo Bernardas Anužis, Palangoje esančio „Onore“ restorano šefas.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Vakarienės metu pagrindinis tikslas yra ne sudaryti kiek įmanoma sudėtingesnį ar stebinantį meniu, o siūlyti atvykusio šefo restorano filosofiją ir galimybę susipažinti su pačiu šefu, užduoti dominančius klausimus, išklausyti istorijų ir netgi sužinoti, koks yra to šefo įkvėpimo šaltinis, atnešantis restorano meniu matomus rezultatus. Šefas Bernardas būtent tai ir darė: pats tiekė patiekalus, kiekvienam svečiui paaiškino patiekalo sudėtį ir gaminimo technologiją, pasakojo pokštus ir dalijosi kulinarine išmintimi.

„Trinity“ šefas Dalius visos degustacinės vakarienės metu padėjo virtuvėje ir leido šefui Bernardui save šimtu procentų realizuoti. „Šio degustacinio ciklo mintis juk yra atskleisti restorane besisvečiuojančio šefo koncepciją, tad aš su džiugesiu padėjau virtuvėje ir į patį kūrybinį procesą nesikišau“, – sako šefas.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Degustacinė vakarienė prasidėjo nuo keptos stintos su totorišku padažu, taip svečiai akimirksniu persikėlė į Palangą. Po šio patiekalo sekė minkštutė antiena su ožkos sūriu, liofilizuotomis uogomis ir burokėliais. Šio netikėto derinio ingredientai tarpusavyje derėjo vienas prie kito labiau, nei galima įsivaizduoti: paragavus daugiau nesinori antienos valgyti be liofilizuotų aviečių.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Trečias patiekalas – žuvienė – nustebino bene labiausiai: morkų, salierų ir citrinžolės kremas, maišytas su žuvies sultiniu, rūkyta lašiša, sviestažuve, jūros šukutėmis bei sūdytais agurkais buvo išties kažkas naujo, nebandyto.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Pagrindiniam patiekalui šefas Bernardas sugalvojo paruošti ėrienos nugarinę su pastarnokais, smidrais ir degintais porais. Minkšta ėriena, apibarstyta riešutais ir prisigėrusi raudonojo vyno padažo, tirpo burnoje.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Na, o desertas buvo paskutinis akordas, pavertęs vakarienę išties įspūdingu įvykiu. Seni ir nuobodūs vaniliniai ledai staiga atgijo crema catalana putėsių, serbentų padažo, sepijų rašalo ir kokosų karamelės draugijoje.

Šarūno Apalainio nuotr.

Šarūno Apalainio nuotr.


Ne tik svečių, bet ir paties renginio organizatoriaus Daliaus Aleksiejevo manymu, šis pirmasis bandymas praėjo puikiai. Svečiai net prašė svečio šefo Bernardo Anužio pagalvoti apie galimybę įsidarbinti restorane Vilniuje. Tačiau jis lieka ištikimas Palangai, užleisdamas vietą kitiems šefams. Juk „Trinity“ šio ciklo degustacijos vyks kas mėnesį. Artimiausia degustacija – kovą, laikas dar bus patikslintas. Kol kas būsimasis svečias neatskleidžiamas, tačiau planuojama pakviesti šefus ir iš Anglijos, Amerikos, Italijos, galbūt net iš Kinijos, Panamos ar Argentinos.

Degustacijos kaina vienam asmeniui – 40 Eur.

Restorano „Trinity“ adresas – Vilniaus g. 30, Vilnius.

Restorano „Facebook“ paskyra.

Naujausi įrašai

bottom of page