top of page

Traškios mėsos juostelės kaip kiniško maisto restorane


traškios mėsos juostelės, Alfas Ivanauskas, receptai

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


Jautienos juostelėms pagaminti reikia:

  • KITCHEN ME brandintos jautienos

  • Nago dydžio imbiero gabaliuko

  • 4 česnako skiltelių

  • 3 šaukštų kvietinių miltų

  • 2–3 šaukštų kukurūzų krakmolo

  • Žiupsnelio kepimo miltelių

  • 50 g SANTA MARIA kokosų pieno

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 l rapsų aliejaus (virimui)

  • SANTA MARIA čili pipirų

  • SANTA MARIA druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Kelių gabaliukų baklažano

  • Pusės saujos svogūnų laiškų

  • Dviejų saliero stiebų

  • Vieno persimono

  • 200 g tiršto teriyaki padažo

  • Kalendros ar baziliko papuošimui

  • Šaukšto sezamo sėklų


1. Supjaustykite KITCHEN ME jautieną smulkiomis juostelėmis. Į indą dėkite jautieną, įberkite SANTA MARIA druskos, SANTA MARIA čili pipirų, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Pilkite SANTA MARIA kokosų pieną. Įtarkuokite 3 česnako skilteles.

2. Nulupkite imbierą, įtarkuokite į jautienos indą. Įdėkite kiaušinio baltymą. Suberkite du šaukštus kukurūzų krakmolo ir kvietinių miltų, žiupsnelį kepimo miltelių. Įpilkite pora šaukštų aliejaus. Viską išmaišykite, kad jautiena apsiveltų tešla.

3. Baklažaną supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite svogūnų laiškus, salierą. Ant svogūnų dėkite sutarkuotą česnaką. Persimoną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Baklažanus sumaišykite kartu su jautiena ir palikite pastovėti 5–10 minučių.

4. Į keptuvę pilkite aliejų, kada įkais sudėkite svogūnus su česnaku, salierą, persimonus. Šiek tiek apkepinkite, supilkite teriyaki padažą. Sumaišykite ir kepkite apie 1 minutę.

5. Į verdantį aliejų sudėkite jautieną su baklažanais. Būkite pasiruošę padėklą, užtiestą virtuviniu popieriumi, kad nuvarvėtų aliejus. Jautienai apskrudus ištraukite ir dėkite ant padėklo.

6. Sumaišykite jautieną ir karštą padažą su persimonais. Ant viršaus galite užberti kalendros ar bazilikų papuošimui, taip pat paskaninti ir užberti sezamo sėklų.

ALFO PATARIMAI:

· Vietoj jautienos galite kepinti: baklažaną, krevetes, triušieną, vištieną ar kiaulieną.

· Jei naudosite ne brandintą jautieną, iškepusi mėsa gali būti kieta.

· Jautienos ir tešlos masė turi būti lipni. Jei matote, kad tešla labai tiršta – galite įpilti kokosų pieno, jei tešla per skysta – įdėkite miltų ir kukurūzų krakmolo lygiomis dalimis.

· Vietoj kokosų pieno galite pilti vandenį arba sultinį.

· Nepridėkite per daug jautienos gabaliukų kepant, nes atvės aliejus ir gabaliukai prisigers aliejaus. Geriau kepkite po mažiau per kelis kartus.

· Šį patiekalą reikia ruošti iškart prieš serviruojant stalą, kad jautiena išliktų traški. Pastovėjusi ji suminkštės.

· Puikiai tinka patiekti su ryžiais.

· Jei mėgstate rūgštesnį maistą, galite išspausti į padažą truputį citrinos sulčių.

· Vietoj persimono galite naudoti ne itin gerai prisirpusį mango vaisių ar obuolius.




Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page