Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Tortas su varške



6-8 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Zzz 12 val.


Reikia:

Biskvitui:

  • 2 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 30 ml aliejaus

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės

  • 80 g miltų

Varškės kremui:

  • 12 g želatinos + 100 ml vandens

  • 300 g kreminės varškės (arba varškės pyragams kepti)

  • 120 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 ml aviečių arba slyvų tyrės

Pertepimui:

  • 1–2 šaukštų aviečių arba slyvų uogienės

  • Čiobrelių šakelės (papuošti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Apie 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki standžių putų (masė turi padidė mažiausiai 3–4 kartus), nuolat plakdami supilkite aliejų ir sudėkite citrinos žievelę. Suberkite persijotus miltus, viską atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite apie 20 min., kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti. Išimkite. Pirmiausia aušinkite formoje, po to – ant grotelių.

3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, šonus – popierine apykakle. Įdėkite biskvitą ir patepkite jį uogiene.

4. Kremui želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkinti ir ištirpinkite. Varškę sumaišykite su DANSUKKER cukraus milteliais ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške. Atidėkite ~150 ml kremo viršui, jį sumaišykite su aviečių arba slyvų tyre.

5. Kremą supilkite į formą, ant viršaus – kremą su avietėmis. Palyginkite viršų. Palikite šaldytuve nakčiai.

6. Išimkite iš formos, papuoškite čiobrelio šakele.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg