top of page

Topiniai energijos suteikiantys gėrimai, kurie pakeis kavą

Ieškote kavos pakaitalo vakarui? Jaučiate, kad kavos per dieną suvartojate daugiau, nei turėtumėte? Nusprendėte atlikti eksperimentą ir kuriam laikui jos atsisakyti? Šis energijos suteikiančių gėrimų sąrašas jums tikrai pravers!


ARBŪZŲ KOKTEILIS SU „MARTINI BIANCO“ IR MĖTINIAIS LEDINUKAIS

Granatų sultys

Nuo antioksidantų (neutralizuojančių laisvųjų radikalų poveikį ir neleidžiančių atsirasti senatvės požymiams) knibdždančios, itin intensyvaus skonio granatų sultys gali būti geriamos tiek vienos, tiek skiestos vandeniu ar kitomis jums patinkančiomis sultimis. Tai puikus energijos šaltinis, ypač rekomenduojamas nėščiosioms ir tiems, kurie skundžiasi prastais hemoglobino rodikliais. Šiose sultyse gausu vitaminų C, K, skaidulų, folatų, kalio, vario, mangano, todėl jos padeda numesti svorio, prisideda prie spartesnės medžiagų apykaitos, gerina lytinį aktyvumą. Į tokį gėrį keisti kavos net negaila, juk taip?

Cikorijų arba gilių kava

Tai kavos alternatyvos, kurios sovietiniais deficito laikais buvo naudojamos kaip kavos pakaitalai ir vien dėl to buvo vertinamos kaip prastesnės tikrosios kavos kopijos. Tačiau dabar šie gėrimai išgyvena renesansą ir pamažu tupia ne tik radikalių sveikuolių, bet ir sveikesne mityba besidominčių žmonių lentynose. Ir ne be reikalo. Tiek cikorijų, tiek gilių kava pagerina kraujotaką, suteikia žvalumo, išjudina virškinimo sistemą ir puikiai patiks tiems, kurie mėgsta gerti kavą su pienu ar grietinėle.

Baltosios ir žaliosios arbatų mišinys

Kad žalioji arbata įvardijama kaip geriausias kavos pakaitalas, tikrai žinote, todėl nesikartosime. Tačiau tikrai nesuklysite pasirinkę šį tą įdomesnio – baltosios ir žaliosios arbatos derinį, kuris tiesiog idealus norintiems susikaupti, geriau įsiminti informaciją, ilgai išlaikyti darbingumą, budrumo būseną. Arbatose esančios medžiagos stimuliuoja smegenų žievę, suteikia harmonijos pojūtį.


sultys

Slyvų sultys

Visų itin mėgstamos, tirštos ir saldžios slyvų sultys (geriausia, su minkštimu) – tikra aukso kasykla sportuojantiems. Jos padeda reguliuoti elektrolitų kiekį organizme, dėl ko padidėja ištvermė. Tai puikus kalio šaltinis (jis – puikus pagalbininkas, stiprinantis kraujagyslių ir nervų sistemą, padedantis kovoti su nerimu), kurio išgėrus akys atsimerks savaime, be to, šios sultys gerina virškinimo ir žarnyno veiklą, padeda užkietėjus viduriams.

Vanduo su citrina

Tai eliksyras, kuriuo pradeda dieną vis daugiau sveikuolių, ir štai kodėl. Pirma, citrinų vanduo gali sumažinti dantų, raumenų skausmą, padeda kovoti su uždegimais. Antra, dėl kalio, esančio citrinose, šis gėrimas gerina nuotaiką ir suteikia žvalumo. Trečia, citrinose esantis vitaminas C stiprina imunitetą ir veja ligas šalin. Galiausiai, citrinose gausu medžiagų, šalinančių toksinus iš kepenų ir žarnyno, be to, šis gėrimas pažadina organizmą, pagerindamas jo savybes įsisavinti maistines medžiagas.


Jogurtinis kokteilis su žaliąja arbata

Imbiero arbata

Tarkuoto / smulkinto ir karštu vandeniu užpilto imbiero arbata, neretai dar gardinama citrina ar medumi, yra tobulas darboholikų ar į mokslus įnikusių asmenų bendražygis, mat skatina smegenų veiklą, gerina atmintį, koncentraciją, veikia uždegimą ir efektyviai tonizuoja. Įrodyta, kad imbieras slopina uždegimus ir netgi yra vartojamas kaip priemonė migrenai gydyti.

Trinti kokteiliai su energizuojančiais ingredientais

Jei nesate didis arbatų mėgėjas, galite suplakti kokteilį su žaliąja arbata, kakava, imbieru, slyvomis, granatais, riešutais ar imbieru. Pavyzdžiui, VMG mėgėjų jau pamėgtas jogurtinis kokteilis su žaliąja arbata (Receptą rasite ČIA). arba žaliasis kiniškas kokteilis (Receptą rasite ČIA). Valantiems organizmą patiks gaivinantis nealkoholinis mohitas (Receptą rasite ČIA) arba detoksikuojantis kokteilis su imbieru (Receptą rasite ČIA),

Naujausi įrašai

bottom of page