Topinambų sriuba pagal „Margio“ restoraną
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Topinambų sriuba pagal „Margio“ restoraną



6 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 1 kg topinambų

  • 1 svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 50 g aliejaus

  • 400 g šviežios grietinėlės

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • 30–40 g vytinto Serano arba Parmos kumpio

1. Nuvalykite topinambus, vieną gumbelį supjaustykite labai plonais griežinėliais, kitus – kubeliais ir pamerkite į šaltą vandenį.

2. Smulkintus svogūnus ir česnaką apkepkite ant aliejaus ir sviesto mišinio, sudėkite topinambus ir pakepinkite.

3. Užpilkite vandeniu, kad apsemtų, virkite ant silpnos ugnies, kol viskas suminkštės. Įdėkite druskos ir sutrinkite virtuvės kombainu iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite.

4. Topinambų griežinėlius išvirkite aliejuje, kad jie pasidarytų traškūs.

5. Plonomis juostelėmis supjaustytą kumpį išdžiovinkite orkaitėje, kol šios taps traškios. Išdžiūvusias sutrupinkite į trupinius.

6. Sriubą patiekite su kumpio trupinukais, topinambų traškučiais ir pipirnių daigais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg