top of page

TOP5 skaitomiausi savaitės straipsniai ir receptai: triumfavo „Pavlova" ir Alfo kriaušių pyragas

Yra savaičių, kurios ima ir prabėga. Ši prabėgo turbūt panašiai: prasisuko su vėjais, sniegais ir saulės pliūpsniais – ir vėl lyg nieko nebūta, nors iš tiesų ir mūsų visų gyvenimuose, ir virtuvėse būta daug ir visko.

Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?

Skaitomiausi savaitės straipsniai, Alfas Ivanauskas

Kai norisi skaniai patraškėti žiūrint savaitgalio kiną ar tiesiog bendraujant su artimaisiais (nes geras maistas juk gerina ir pokalbius), rinkitės vištienos sparnelius, kuriuos paruošti yra devynios galybės būdų, o mes atrinkome #vmgonline populiariausius. Receptai čia.


vištienos sparneliai, Alfo receptas

Kiekvieną antradienį Jūsų klausiame, ką labiau mėgstate: tą ar kitą patiekalą. Nugalėtojų receptai skelbiami portale kitos savaitės antradienį. Taigi, šįkart garsioji pavlova nugalėjo skaniausius ledus, todėl portale atsirado 3 portale ieškomiausi šio deserto receptai.


Pavlova, Alfo receptas

Vienas skaniausių iš virtuvės sklindančių kvapų turbūt yra kepamo obuolių pyrago. Bet jį nesunkiai nukonkuruotų keptos vištos aromatas. Šią savaitę Alfas dalinosi patarimais, kaip iškepti tokį viščiuką, kuriam nebūtų nei lygių, nei konkurentų!

keptas viščiukas, Alfo receptas

Šią savaitę portale startavo nauja straipsnių rubrika, kurioje įdomiausias istorijas pasakos gastronomijos pasaulio tyrinėtojai ir entuziastai Rimvydas Laužikas ir Ieva Šidlaitė. Pirmasis pasakojimas – apie lazdynų riešutus. Jų kevalų aliejui išlaidaudavo net pats Jogaila! Visa istorija čia.


lazdyno riešutai, Rimvydas Laužikas, Ieva Šidlaitė

Savaitės pyragu šią savaitę skelbiame Alfo gamintą kriaušių ir varškės pyragą su traškia kepure. Lengvas, greitas, švelnus ir sultingas. Jame yra viskas, apie ką svajoja visi pasaulio smaližiai! Receptas čia.


varškės ir kriaušių pyragas, Alfo receptas

Iki skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page