top of page

TOP5: populiariausi savaitės straipsniai


Laikas, kai vasara tampa kasdienybe, jos malonumai – ritualais, o kartais ir įkyriais įpročiais. Kaip tik tokiu metu nubunda nuotykių ieškotojų instinktai: leidžiamės į žygius dviračiais, baidarėmis, miegame uodų pilnose palapinėse ir darome viską, ko kažkodėl nedarėme anksčiau.

Panašios tendencijos ir virtuvėse, ir portale www.vmgonline.lt – kasdien stengiamės įkvėpti jus naujiems potyriams.



Tiesa, yra dalykų, kuriems nuotykiai nelabai tinka, nes geriausi jie yra tada, kai iš kartos į kartą perduodami beveik nepakitę. Stori, purūs sklindžiai su šviežiomis uogomis – geriausia, kai jie šiemet yra tokie pat kaip ir pernai ir jūs juos valgote pusryčiams pas mamą ar močiutę. Pravers, jei išmoksite patys tokių išsikepti. Receptas yra čia: Rytas pas mamą: puručiai sklindžiai ir žemuogės!


sklindžiai, kaip pas mamą, purūs blynai, Alfo Ivanausko receptai

Žmonių pilna parduotuvė ir vasaros karštis. Tai derinys, kuris padeda priimti sprendimą nekelti kojos iš namų ir viską, ką įmanoma,pasigaminti patiems. Naminis jogurtas yra vienas tų produktų, kurio pasigaminti visiškai nesudėtinga ir iš mažo lašelio jo pasigamina laaabau nemažai. Instrukciją rasite straipsnyje Kaip iš „nedaug" padaryti labai „daug": naminio jogurto receptas



Vasarą neįmanoma abejingai praeiti pro lentynose išdėliotus arbūzus, dažnai nusiperkame per didelį arba net kelis ir nepajėgiame suvalgyti. Neskubėkite išmesti ar dejuoti, nes arbūzas puikiai tinka kulinariniams žaidimams: jį galima ir kepti, ir šaldyti ir t.t. Tuo įsitikinsite užsukę čia:



Išsiilgę valgyti ne namuose ieškome naujovių mieste. Ir jų tikrai yra. Liepos pradžioje duris atvėrė unikali vieta – pirmas ir vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje romų kulinarinio paveldo restoranas: Vilniuje – pirmasis romų restoranas: auksu puoštas maistas tiekiamas linkint aistros ir sveikatos



O jeigu netyčia pritrūktumėte idėjų arba drąsos nuotykiams ir netikėtumams, kulinarinė laida VIENAS GAMTOJE bus geriausias motyvatorius išbandyti tai, kas niekada nebandyta, neragauta, nepatirta. Jautienos steiku įdarytas prancūziškas batonas, ant grilio keptos kriaušės su medumi ir čiobreliais, grilinta itin sultinga vištienos krūtinėlė ir sūrūs ant grilio kepti sausainiai nuotykiai tik prasideda!



Iki skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page