top of page

TOP5: ką labiausiai skaitėte paskutinę rudens savaitę?

Telefonu ar susėdus ant sofos kalbos sukasi apie virusą, politiką ir sniegą. Virtuvėse apie pyragų tešlas, baltų mišrainių įdomesnes variacijas ir įprastos silkės alternatyvas. Taip, šventės artėja!

Ką skaitėte šią savaitę?



Žiema, vasara, ruduo ar pavasaris mažos minkštos spurgytės yra demisezoninis skanumynas. O šios nuodėmingai skanios grietinėlės sūrio spurgytės be kiaušinių! Net nebandykite atsispirti.


#Alfasvienasnamuose kviečia gyventi jaukiai, skaniai ir komfortiškai. Šią savaitę valgiaraštyje karaliavo vadinamasis comfort food": traškūs vištienos sparneliai, tiršta grybų sriuba ir orkaitėje kepti koldūnai.


Dar vienas pyrago receptas, nes jų niekada nebūna per daug. Šį morkų keksą verta išbandyti nedelsiant, nes jis neabejotinai vertas būti didžiausios metų šventės desertu.

Sodrus, sunkus, turtingas skonių – su riešutais, datulėmis ir šokolado gabalėliais. Įtraukite į meniu!


Dar vienas valgomas rudens paveikslas. Bet valgomas ne tik akimis. Sveikos, gražios, gardžios ir sočios, nes su antiena, avokadais ir orkaitėje keptais batatais. Tinka garnyrui, bet galima tiekti ir kaip atskirą patiekalą. Salotų receptas yra čia.


Kiekvieno mėnesio paskutinį pirmadienį virtuvės reikalų virtuozas Alfas Ivanauskas ateina į jūsų virtuvę ne mokyti, o gaminti kartu, įkvėpti, padrąsinti ir priminti, kad šventė prasideda ne susėdus prie vaišių stalo, o gerokai anksčiau – vaišes gaminant kartu! Paskutinį lapkričio mėnesio pirmadienį Alfas kviečia gaminti traškų išorėje ir sultingą viduje uogų pyragą, kuris primins visų mėgstamą „McDonald's“ pyragėlį su miško uogomis. Daugiau skaitykite čia.


Iki skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page