top of page

TOP netradicinės ir labai lankytinos vietos Romoje



Jei paslapčia juokiatės iš posakio, kad visi keliai veda į Romą, bet greičiausiai nebenuves kartą čia apsilankiusiųjų, nes Koliziejus jau pamatytas, nurimkite. Romoje yra daug daugiau ką pamatyti.

„Mercato Centrale“ – tai, kas kitose šalyse yra įprasta, tapo visiška nenurungiama naujiena klasikinę virtuvę garbinančioje Romoje. Po vienu modernaus centrinio maisto turgaus stogu susitelkė savo srities profesionalai: artizaniniai kepėjai, mėsininkai, sūrininkai, makaronų gamintojai, trumų medžiotojai, picos, dželato, sušio ir šokolado meistrai, vynininkai. Dabar tai madingiausia vieta pavalgyti su draugais.

„Trastevere“ – vaizdingas ir jaukus Romos rajonas, kuriame atsigausite po ilgų eilių Vatikano muziejuose. Tai vieta, kur pajausite tikrą Romą ir tai, kaip gyvena romiečiai. Patikrinta, kad čia esantys barai turi ilgiausias laimingąsias valandas gėrimams.


„Piazza dei Cavalieri di Malta“ – jei manėte, kad raktų skylutės yra neįdomios, čia jums teks persigalvoti. Ant vienos iš septynių Romos kalvų, Aventino kalvos, veikia maža bažnytėlė ir žavus sodas su didžiulėmis durimis bei neįprastai didele rakto skylute, žvelgiančia tiesiai į Šventojo Petro bazilikos kupolą. Manoma, kad tai buvo netgi architektūrinis sprendimas.

„Villa Borghese“ – tai didžiausias ir žaliausias parkas Romoje, kur galima puikiai atsiplėšti nuo triukšmingo miesto. Parkas toks didžiulis, kad jam visam apeiti reikėtų dienos, o kur dar daug meno dirbinių sukaupusi galerija, zoologijos sodas, fontanai, ežeras, senoviškas lėlių teatras.


„LAGO“ parduotuvė yra vadinama italų interjero dizainerių ambasada, todėl čia rasite viską, ką turėdamas galėtumėte didžiuotis. Šis inovatyvus prekės ženklas kuria unikalius interjero aksesuarus ir baldus kiekvienam kambariui namuose. Tai parduotuvė, kurią įsimyli minimalistai ir mėgstantys paprastą funkcionalumą.



Naujausi įrašai

bottom of page