top of page

TOP netradicinės ir labai lankytinos vietos Londone



Vėl kreipiamės į Jus padėdami tapti ne tokiais nuspėjamais keliautojais! Lagaminus krauname į Londoną.

Leadenhall Market – šis Viktorijos stiliaus turgus yra pats seniausias: tai nuo 14 a. Londone veikiantis turgus, pardavinėjęs žuvį ir mėsą. Tačiau pastaroji istorija ir elegantiškoji stogo rekonstrukcija buvo užgožta to, kad būtent čia prieš kelerius metus buvo filmuojamos Hario Poterio scenos, menančios Skersinį skersgatvį, kur lazdelėmis ir katilais apsirūpina burtininkai.


St Dunstan-in-the-East – tai kadaise buvusi bažnyčia, kuri buvo suniokota per Antrąjį pasaulinį karą ir dabar jos griuvėsiai yra naudojami kaip viešojo sodo erdvė. Viskas lyg ir primintų kelią į bažnyčią, bet ji neturi stogo, stiklų languose, o sienos yra apaugusios tankiais ir fotogeniškais vijokliais. Taip, tai vieta fotosesijoms.


Seven Noses of Soho – posakis „nekišk nosies, kur nereikia“ čia įgis naują prasmę. Vaikščiodami po Soho rajoną pačiose netikėčiausiose vietose gali pastebėti septynias iš sienos išlindusias nosies skulptūras. Keliama daug tokio meno reikšmės paaiškinimų, bet realiausias jų – kontroversiškas atsakas į 1997 m. televizijos ekranus užvaldžiusius realybės šou, panaikinusius asmeniškumo ribas.


Monocle Café – būtina užsukti tiems, kurie skaito „Monocle“ žurnalą, skaito jį gerdami kavą ar arbatą, ir kartais neranda pakantaus žmogaus, kuris kiekvieną kartą išklausytų užklupusias mintis, skaitant stilingus tekstus.


The Button Queen – jei kada pametėte jums svarbią sagą ir vis dar negalite jos pamiršti, užsukite į tik sagomis prekiaujančią parduotuvę. Čia turėsite didelių šansų atrasti ne tik pamestą sagą, bet ir pažadinti savyje sagų fetišą.


Naujausi įrašai

bottom of page