top of page

TOP netradicinės ir labai lankytinos vietos Kopenhagoje



Į Kopenhagą traukia vis daugiau lietuvių, ir vis daugiau jų pamato tikrąjį Undinėlės skulptūros mastelį. Bet ir Danijos sostinėje galima elgtis nenuspėjamai ir, pavyzdžiui, aplankyti vieną įspūdingiausių maisto turgų.

„West Market“ – vieta, kur su kaupu išsipildys kiekvieno gatvės maisto mėgėjo svajonės. „West Market“ – tai turgaus ir jaukios susitikimų vietos junginys, kur rasite tiek šviežios tą rytą keptos dienos, tiek daugybę pasaulio virtuvių, telpančių po vienu stogu (Kopenhagoje taip pat aplankykite „Radio“ ir „Väkst“).

„Assistens Kirkegård“ – labiausiai Hansą Kristianą Anderseną garsina undinėlės skulptūra, bet jis kartu su kitais didžiais danais yra palaidotas jaukiose Assistens kapinaitėse, kuriose yra vietos paskaityti knygą, važiuoti dviračiu ar pasivaikščioti.


„Nordic Nesting“ – užsukite tada, kai jus visiškai užvaldys mintis savo namus paversti kiek skandinaviškais ir minimalistiškais. Čia rasite didelį Danijos ir kitų Skandinavijos šalių dizainerių kūrinių pasirinkimą – nuo dovanų iki baldų ir aksesuarų.


Botanikos sodas – Kopenhagos centre esantys sodai užima 10 hektarų ir nuo paprastų sodų išsiskiria istoriniais stikliniais šiltnamiais, siekiančiais dar 1874 metus. Sode yra 27 šiltnamiai, kuriuose – daugiau nei 13 tūkst. augalų rūšių.


„Louisiana Museum of Modern Art“ – pirmasis modernaus meno muziejus Danijoje ir toliau tęsia savo pirminę užduotį supažindinant danus su išskirtiniais modernaus meno kūriniais. Pavyzdžiui, šiuo metu iki spalio yra eksponuojama menininkės Marinos Abramovič paroda, naudojusios performansams ir savo kūną. Muziejų supa žalios erdvės ir čia gausu veiklų šeimoms su vaikais. Čia atvykę suprasite, kad 35 kilometrai nuo Kopenhagos nėra jau tiek daug.


Naujausi įrašai

bottom of page