top of page

TOP netradicinės ir labai lankytinos vietos Briuselyje



Tada, kai suprasite, jog į Briuselį vien dėl žymiojo berniuko skulptūrėlės vykti neverta, nenusiminkite. Paruošėme sąrašą vietų, kurias būtina aplankyti.

„Bon-Bon“ – tai dviejų „Michelin“ žvaigždučių restoranas, įsikūręs istoriniame pastate su kvapniu sodu. Save jie vadina artisan virtuvės vieta, o tai reiškia, kad čia iš kojų išvers moderni virtuvė ir joje naudojami pačios aukščiausios kokybės ingredientai. Ne be reikalo tai laikoma vienu geriausių restoranų visoje Belgijoje. Galima užsisakyti iš à la carte meniu, rezervuotis 5 arba 7 patiekalų degustacinę vakarienę.

„La Fabrika“ – šioje interjero dizaino parduotuvėje rasite gaminių, pavergsiančių dizaino klasikų širdis, tiek inovatyvių produktų, kurtų jaunų dizainerių. Asortimentu ir nepriekaištingu estetikos skoniu „La Fabrika“ išsiskiria iš visų kitų parduotuvių. Čia rasite visko – nuo sofų, stalų iki pačių gražiausių šviestuvų ar pagalvėlių.


Karališki „Laeken“ šiltnamiai – karalius Leopoldas II ne tik plėtė Belgijos kolonijas Afrikoje, bet ir vadovavo prabangių, milžiniškų šiltnamių statybai. Tai, kad karalius negailėjo savo turtų grožiui, galima pamatyti ir dabar. Žiemos soduose yra sukaupta didžiulė egzotinių augalų kolekcija, tarp kurių – tropiniai iš Afrikos parsivežti augalai.


Komiksų kelias – komiksų tėvynėje Belgijoje komiksai yra ne tik vartomi, bet ir tapomi ant sienų. Iš viso mieste yra apie 50 įsimintiniausius komiksus iliustruojančių sienų. Tad griebkite žemėlapį ir eikite komiksų keliu, kuris dar geriau padės pažinti miestą.


„Nemo 33“ – nepatikėsite, bet būtent čia, Briuselyje, galima rasti giliausią uždarų patalpų baseiną, kurio gylis siekia net 34 metrus. Tokia idėja kilo profesionaliam narui ir keliautojui Johnui Beernaertsui, norėjusiam sukurti nardymo sąlygas, prilygstančias sąlygoms Bora Boroje. Į versmių vandeniu pripildytą baseiną renkasi įvairiausio plauko nardymo entuziastai, o šį vaizdinį galima stebėti ir nebūtinai baseino lankytojams.


Naujausi įrašai

bottom of page