TOP 7. Sezoniniai gegužės produktai

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    TOP 7. Sezoniniai gegužės produktai

    Pristatome septynis produktus, dėl kurių turėtumėte ankstyvą rytą apsilankyti turguje. Visi gegužės patiekalai su šiomis gėrybėmis bus gardžiausi!

    1. Prieskoninės žolelės

    Metas džiovintų žolelių mišinius nustumti į lentynos gilumą. Gegužė – tai šviežių peletrūnų, petražolių, krapų, daržinių builių ir kalendrų mėnuo. Pirkdami žoleles atkreipkite dėmesį į produkto laikymo sąlygas: kuo šalčiau laikomos žolelės, tuo ilgesnį laiką jos išliks šviežesnės ir traškesnės.

    2. Špinatai

    Geležies kupini špinatai yra viena geriausių pavasario gėrybių. Ypač vertinami dar visai jauni špinatai, išsiskiriantys švelniu ir saldžiu skoniu. Pirkite špinatus, kurių lapai yra tamsiai žalios spalvos ir nėra pažeisti. Kruopščiai nuplaukite.

    3. Garstyčių lapai

    Garstyčių lapai salotoms, sriuboms ir garnyrams suteikia trokštamą aitrų skonį. Jeigu garstyčios buvo auginamos nenaudojant pesticidų, jų lapai gali būti šiek tiek pažeisti kenkėjų ir todėl išvagoti mažomis skylutėmis, tačiau ir tokie lapai gali būti valgomi. Kuo didesni garstyčių lapai, tuo stipresnį skonį jie turi.

    4. Žirniai

    Restoranų meniu pasirodžiusios trintos žirnių sriubos žymi tikrąjį pavasarį. Šviežius žirnius naudokite padažams, žaliesiems kokteiliams, užtepėlėms. Pirkite ryškiai žalių ir traškių ankščių žirnius. Jeigu jūsų žirnių tekstūra yra miltinė, tai – ženklas, kad gardžiausias jų valgymo etapas jau praeityje.

    5. Pastarnokai

    Pavasarį renkamas pastarnokų derlius yra laikomas saldesniu už rudeninį derlių. Žiemą po žeme gyvenusių pastarnokų tekstūra turėtų būti tvirta ir tikrai nepriminti gumos. Pastarnokus laikykite šaltoje vietoje – taip švieži jie išliks dar dvi savaites.

    6. Ridikai

    Nors ridikų galima įsigyti ištisus merus, pavasarinis jų derlius yra traškiausias ir turi delikatų skonį. Ieškokite tvirtos tekstūros ridikų. Šviežių ridikų stiebai turėtų būti gyvybingi ir nesuglebę.

    7. Didžiosios pupos

    Hanibalas Lekteris pavasario šaukliais vadino ne žirnius, o didžiąsias pupas. Žalios ir traškios jos yra naudojamos salotose, sriubose ir košėse. Ieškokite ne per didelių ir ne per daug išsipūtusių ankščių. Labai didelės pupų ankštys byloja, kad pupos yra peraugusios ir bus karstelėjusios. Neišlukštentas ankštis šaldytuve galite laikyti iki dviejų savaičių.

    #tendencijos #valgyti #špinatai #pupelės #pupos #ridikai #pastarnokai #žirniai #garstyčiųlapai #mikrožalumynai #prieskoninėsžolelės #kaip #didžiosiospupos

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg