top of page

TOP 5 skanios vietos pagal Karoliną Meschino (+ makaronų receptas)

Stilistė, influencerė, itališko maisto ekspertė Karolina Meschino dalijasi mėgstamiausių sostinės restoranų sąrašu, pasakoja apie savo neišgydomą meilę makaronams bei picoms ir išduoda, kur galima paragauti skaniausių pasaulyje grikių.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kokius patiekalus mėgsti labiausiai?

Esu miltinių patiekalų auka. Užaugau itališkoje šeimoje, todėl makaronus valgiau kasdien. Vis kitaip pagamintus ir labai skanius. Dievinu picas. Esu išbandžiusi tikriausiai visas Vilniaus picerijas. Ir, kaip tikra italė, sielojuosi, jei pamatau kažką ant picos ar makaronų pilant kečupą. Tiesiog širdis verkia! Aš kečupą naudoju tik prie keptų bulvyčių.

Ar esi išranki maistui?

Valgau viską. Tikriausiai nėra produkto, kurio nemėgčiau. Pastaruoju metu net aštriai valgyti išmokau. Tiesa, jau ketverius metus negeriu kavos – anksčiau ja piktnaudžiaudavau ir pastebėjau, kad manęs ji nebeveikia energizuojamai. Pasidariau alerginius testus, paaiškėjo, kad kava – kone pirmas dalykas, kurio netoleruoja organizmas. Tai ir mečiau. Daug geriau jaučiuosi ir dantys baltesni lieka.

Ar turi prižiūrėti figūrą?

Šiuo klausimu man pasisekė. Galiu daugmaž valgyti ką noriu ir nestorėsiu.

Ar geri daug vandens?

Deja, ne. Nemėgstu vandens, nebent jis bus labai šaltas ir su citrina.

Ar moki ir mėgsti gaminti?

Esu vaikas, užaugęs restorane. Niekada nejaučiau didelio poreikio išmokti gaminti. Man maloniau lankytis restoranuose ir kavinėse. Dabar gyvenu atskirai nuo tėvų ir pamažu pradėjau jaukintis prijuostę. Mėgstu patiekalus su pomidorais, svogūnais, eksperimentuoju, bet visko pasitaiko. Pavyzdžiui, kiek bandau pagaminti rizotą, tiek neišeina. Arba košė, arba prisvyla (juokiasi). Planuose pažadėjau sau išmokti gaminti lazaniją, kaip tai daro italė močiutė.

Superpaprasti, vegetariški Karolinos makaronai

Supjaustykite pusę didelio ar vieną mažą svogūną, kelias skilteles česnako, viską paskrudinkite keptuvėje, po to į ją suverskite pomidorų tyrę iš skardinės, pridėkite pipirų, smulkintų bazilikų ir pačirškinę kelias minutes suverskite ant išvirtų makaronų. Gausiai pabarstykite kietuoju sūriu.

Karolinos skaniausių Vilniaus vietų TOP 5

Užupio picerija

„Ten picos niekada nenuvilia. Ypač patinka pavadinimu Trys Marijos. Baisiai, baisiai skanu, gana riebu, bet, kad nepakenktum figūrai, reikia dalintis su draugu.“

„Užupio picerijos“ adresas: Paupio 3 (Vilnius)

Don Simon

„Tai dar viena gerų picų vieta, kur gali pajusti itališką dvasią. Šios picos jau kitokios, primena karštus sumuštinius, bet man patinka. Apskritai, pica turi būti storu padu, su daug mocarelos, o ne plona ir traškanti, kaip kad kažkodėl mėgsta lietuviai.“

„Don Simon“ adresas: Kęstučio g. 24 a arba Gedimino pr. 2 (Vilnius)

Valerijos Stonytės nuotr.


El Mercado

„Man labai patiko ši stilinga, gana nauja vieta, ją atradau neseniai. Valgiau itin skanią paeliją. Rekomenduoju.“

„El Mercado“ adresas: Didžioji 3 (Vilnius)

Da Antonio

„Apie šį restoraną daug nekalbėsiu, tik pasakysiu, kad makaronai su aviena ir jautienos išpjova ten yra vau.“

„Da Antonio“ adresas: Vilniaus g. 23 (Vilnius).

Valerijos Stonytės nuotr.


Stebuklai

„Savo pavadinimo vertas restoranas, kuriame lankausi dažnai ir visada skaniai pavalgau, nesvarbu, kuriuo paros metu užsuku. Ypač ten mėgstu grikius su daržovėmis ir kiaušiniu. Man taip patinka tie grikiai – skaniausi ragauti grikiai gyvenime! O jei dar žalių mėtų sulčių užsisakau, tai žinau – laukia tobula diena.“

„Stebuklų“ adresas: Gynėjų g. 14 (Vilnius)

Naujausi įrašai

bottom of page