AŠ Ikona vmgonline

Netikras zuikis su mangų čatniu, brokoliais, špinatų ir grikių salotomis

Siūlome jums prisijaukinti netikrą zuikį. Jį, pagrindinį lėkštės šeimininką, pagardinę tam tikrais ingredientais, sukursite išskirtinį patiekalą, kurį pasigardžiuodami (ir besididžiuodami) valgysite ne tik jūs, bet ir jūsų šeimos nariai ar svečiai. Paruoškite jį su žaliosiomis brokolių, špinatų ir grikių salotomis, o kad būtų dar skaniau, pridėkite ir mangų čatnio. Galite būti tikri – šis receptas iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga, susilauks komplimentų.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


(4-6 asmenims)

Reikės:

  • Mangų čatniui:

  • 250 g cukraus

  • 220 ml baltojo vyno acto

  • 4-5 mangų

  • 1 svogūno

  • 90 g cukruoto imbiero

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • žiupsnelio maltos Kajeno (uoginės) paprikos

  • „Zuikiams“:

  • 1 kg jautienos faršo

  • 1 didelio batato

  • 1 svogūno

  • 2 morkų

  • 100 g karšto rūkymo lašinukų

  • 50 g sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukšto miltų

  • šlakelio aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  • Garnyrui:

  • 250 g grikių

  • 500 ml vištienos sultinio

  • 50 g sviesto

  • 1 brokolio

  • 250 g smidrų

  • kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

Mangų čatnio gaminimo eiga

Paruoškite čatnį – jį geriausiai būtų pasigaminti iš anksto:

  1. Į didelį puodą supilkite cukrų bei actą ir užvirkite.

  2. Pamaišykite, kad ištirptų visas cukrus, ir suberkite kubeliais pjaustytus mangus bei svogūną, taip pat – smulkintą imbierą, trintą česnaką, garstyčias ir papriką.

  3. Pamaišydami virkite ant nedidelės kaitros apie valandą, kol masė sutirštės ir įgaus sirupo konsistenciją. Atvėsinkite ir išpilstykite į stiklainius. Taip paruoštą čatnį šaldytuve galite laikyti iki dviejų savaičių.

„Zuikių“ gaminimo eiga:

  1. Paruoškite ingredientus mėsai: nulupkite ir sutarkuokite batatą bei morkas.

  2. Svogūną ir lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su tarkuotomis daržovėmis ir sviestu. Atvėsinkite.

  3. Tuomet sumaišykite su faršu, suberkite miltus, įmaišykite kiaušinių trynius ir atskirai išplaktus baltymus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

  4. Suformuokite 4 didelius kukulius, sudėkite juos į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Garnyro gaminimo eiga:

  1. Garnyrui paruoškite grikius – suberkite juos į verdantį sultinį ir virkite apie 10 min. Kai išvirs, įmaišykite sviestą.

  2. Brokolį išskirstykite smulkiais žiedynais. Nulaužkite ir išmeskite kietąsias smidrų kotelių dalis, o kas lieka – perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 3 min. Perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

  3. Iškepusius netikrus zuikius patiekite su mango čatniu, grikiais, daržovėmis ir apibarstykite mėtomis

#grikiai #mangųčatnis #netikraszuikis #špinatai #brokolis #playcookkiss #netikrozuikioreceptas #AlfasIvanauskas #brokoliai

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg