AŠ Ikona vmgonline

Tobuli kiaulienos šonkauliai



2 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 3 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 150 °C


Reikia:

  • 1 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių

  • 1 pakelio SANTA MARIA sausojo marinato šonkauliams „BBQ Rub for Ribs

  • 50 ml aliejaus

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 aitriosios paprikos

  • Nedidelio ryšelio kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio cukraus

  • SANTA MARIA „American BBQ Sauce Kentucky Whiskey“ padažo (patiekti)

1. Šonkaulius įtrinkite SANTA MARIA sausuoju marinatu šonkauliams „BBQ Rub for Ribs“ ir palikite marinuotis, kol paruošite skardelę ir įkais orkaitė.

2. Skardelę išklokite kepimo popieriumi ir paruoškite didelį gabalą aliuminio folijos šonkauliams uždengti. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C.

3. Sudėkite šonkaulius į skardą, įpilkite aliejaus, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 3 val. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 220 °C, atidenkite šonkaulius ir pradėkite laistyti juos susidariusiu padažu. Kepkite dar 20–30 min., kol gražiai apskrus.

4. Kepimo ant grotelių laikas priklauso nuo to, kokia yra grilio konstrukcija ir koks naudojamas kuras. Svarbu kepant šonkauliukus tepti juos marinatu.

5. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, smulkiai supjaustykite papriką bei kalendras, sumaišykite viską su druska, pašlakstykite citrinos sultimis, jei reikia, subalansuokite skonį žiupsneliu cukraus.

6. Šonkaulius patiekite su SANTA MARIA „American BBQ Sauce Kentucky Whiskey“ padažu ir svogūnais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg