top of page

Tobulas savaitgalis pagal Daivą Žeimytę-Bilienę: bandelių kvapas, Mocartas ir jokių naujienų

Žurnalistė, DELFI laidų vedėja Daiva Žeimytė-Bilienė rytoj, šeštadienį, kelsis anksti, nes darbe, kuris vadinasi „Būti mama", nėra nei šeštadienių, nei sekmadienių. Visgi, koks yra tas tobulas savaitgalis, kuriam diriguoja pusantrų metų direktorius Mykolas?

Daia Žeimytė-Bilienė, žurnalistė, interviu, Alfas Ivanauskas

Kai pagalvojate apie svajonių savaitgalį, koks vaizdinys iškart susikuria mintyse?

Ramybė. Ramus savaitgalis su šeima, artimiausiais žmonėmis. Nieko ypatingo veikti nenorėčiau, ypač pastaruoju metu, kai auginu mažą sūnų, to ramaus poilsio ir pasibuvimo pritrūksta. Todėl savaitgaliniai mano norai labai žmogiški ir paprasti. Vienas jų išsimiegoti. Esu nuolat neišsimiegojusi jau gerus pusantrų metų.


Tobuli savaitgalio pusryčiai?

Neturime televizoriaus, tad ir per pusryčius į jį nežiūrime. Lovoje, kai mažas vaikas, irgi nelabai papusryčiausi. Pusryčius valgome prie stalo. Turime labai aiškų režimą ir ritualus. Reikia sūnui valgyti sėdame visi prie stalo ir valgome. Neturiu ypatingai mėgstamo patiekalo pusryčiams. Tiksliau turiu, tačiau pati jo negaminu. Kai galėdavau išvažiuoti pusryčių į miestą, mėgdavau valgyti Benedikto kiaušinį.

Dabar derinamės prie sūnaus poreikių, tad mūsų pusryčių meniu karaliauja įvairiausios košės.


Kokia mėgstamiausia? Avižinių dribsnių, paskaninta pačių virta aviečių ir braškių uogiene. Šiemet kaip niekad labai daug atsargų prisiruošėme.


Kava ar arbata pusryčiams?

Kavą mėgstu, bet geriu be kofeino. Man labai patinka kavos skonis, bet visiškai nereikia jos tonizuojančio poveikio. Džiaugiuosi atradusi kavą be kofeino, kurios skonis kaip tikros. Tai „Lavazza" mėlyname apvaliame indelyje. Rekomenduoju.


Kvapai, kurie asocijuojasi su geru savaitgaliu?

Tai kvapas iš mano vaikystės. Vien apie jį pagalvojus iškart tampa saldu. Mano mama kepdavo paprastutes bandutes be jokių įdarų. Jos purios, minkštos, saldžiai kvepia cinamonu ir vanile. Kai apie tai galvoju, tas kvapas, regis, pasklinda aplink mane. Valgydavome jas su pienu ir arbata.


Savaitgalio garsai?

Namuose klausomės klasikinės muzikos. Nuo pat mažų dienų leisdavome Mocarto kūrinius Mykolui, nes laukdamasi daug skaičiau apie jos poveikį vaiko vystymuisi. Jam patiko, tad vis prašo, kad įjungčiau. Taigi mūsų namuose ir savaitgaliais skamba klasika.

Gyvename pusiau kaime, čia labai daug gamtos, žalumos, mums užtenka gamtos garsų. Triukšmo, dirbtinio fono namuose nepasiilgstu.


Filmas ar knyga savaitgaliui?

Vienareikšmiai knyga. Dabar neturiu galimybės pasėdėti su knyga, jaučiu, kad jau prasideda savotiška skaitymo abstinencija. Turiu nemenką biblioteką, dar daug neperskaitytų knygų.


O jeigu filmas, koks Jums geriausias savaitgaliui?

Labai mėgstu sukurtus pagal tikrus įvykius: dokumentiką, autobiografinius. Vakar žiūrėjau filmą apie steigiamąjį seimą. Labai įdomu.


Laikas sau?

Kol kas neturiu prabangos nei vonioje ilgiau pagulėti, nei viena išeiti pasivaikščioti. Kartais pasidarau šopingo terapiją: tai galimybė ir atsinaujinti, ir atitrūkti.


Kuo Jūsų virtuvė kvepia savaitgaliais?

Pyragais. Pastaruoju metu ypač dažnai juos kepu. Yra obuolių – kepu su obuoliais.

Kepu labai greitą ir skanų obuolių pyragą su kondensuotu pienu. Reikia indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių, 100 g sviesto, miltų, viską sumaišyti, įberti vanilės, migdolų, supjaustytų obuolių ir šauti į orkaitę. Pusvalandis ir pyragas ant stalo.



Ko niekada nedarote savaitgalį? Griežtai.

Stengiuosi kuo mažiau žiūrėti į telefoną.



Ačiū už pokalbį. Gero savaitgalio!


Naujausi įrašai

bottom of page