Tobulai kepti bulvių ketvirčiai

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Tobulai kepti bulvių ketvirčiai

    Daugelis jau atrado gudrybę, padedančią orkaitėje tobulai iškepti bulvių ketvirčius: pradžioje jas reikia apvirti sūdytame vandenyje, tačiau neilgai – pakanka 4 min. po to, kai užverda vanduo. Tačiau prisiminkite ir dar vieną patarimą, padėsiantį bulves iškepti su traškia plutele: nupylę vandenį, apibarstykite bulves trupučiu manų kruopų ar miltų (2,5 kg bulvių reikėtų maždaug dviejų šaukštų), uždenkite puodo dangtį ir gerai jame pakratykite bulves, kad jos apliptų miltais ar manais. Į kepimo skardą įpilkite riebalų – nors tinka tiek sviestas, tiek ir aliejus, naudodami ančių taukus pasieksite ypatingą efektą. Vienu sluoksniu subertas bulves nejudindami kepkite iki  250 °C įkaitintoje orkaitėje ~20 min. arba kol apskrus. Apverskite bulves. Prieš dėdami į orkaitę, papildomai bulves galite pagardinti druska ir pipirais bei kitais mėgstamais džiovintais prieskoniais.

    #Bulvės #orkaitė #trašku

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg