AŠ Ikona vmgonline

Kulinariniai triukai. Kepti tobuli bulvių ketvirčiai



Daugelis jau atrado gudrybę, padedančią orkaitėje tobulai iškepti bulvių ketvirčius: pradžioje jas reikia apvirti sūdytame vandenyje, tačiau neilgai – pakanka 4 min. po to, kai užverda vanduo. Tačiau prisiminkite ir dar vieną patarimą, padėsiantį bulves iškepti su traškia plutele:

  • Nupylę vandenį, apibarstykite bulves trupučiu manų kruopų ar miltų (2,5 kg bulvių reikėtų maždaug dviejų šaukštų),

  • Uždenkite puodo dangtį ir gerai jame pakratykite bulves, kad jos apliptų miltais ar manais. Į kepimo skardą įpilkite riebalų – nors tinka tiek sviestas, tiek ir aliejus, naudodami ančių taukus pasieksite ypatingą efektą.

  • Vienu sluoksniu subertas bulves nejudindami kepkite iki  250 °C įkaitintoje orkaitėje ~20 min. arba kol apskrus. Apverskite bulves.

  • Prieš dėdami į orkaitę, papildomai bulves galite pagardinti druska ir pipirais bei kitais mėgstamais džiovintais prieskoniais.


Sėkmės ir skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg