TO DAR NEMATĖTE: DAINININKĖ DALIJASI SVEIKAIS RECEPTAIS KETURKOJAMS!
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

TO DAR NEMATĖTE: DAINININKĖ DALIJASI SVEIKAIS RECEPTAIS KETURKOJAMS!

Dainininkė, vokalo mokytoja Simona Jakubėnaitė, auginanti 8 mėnesių auksaspalvę retriverę Dittę, vieną dieną suprato: svarbu ne tik tai, ką valgo pati, bet ir tai, kuo minta jos šuo. „Jei sau renkuosi pilnavertį maistą, kodėl turėčiau šunį šerti nesveikų priedų prikimštomis dešrelėmis?“ – klausia ji ir dalijasi dviem sveikais receptais, subalansuotais specialiai keturkojams: lašišos pyragu ir namie ruoštais sausais užkandžiukais.

Kaip nusprendei atkreipti dėmesį į tai, ką valgo tavo šuo?

Dar prieš įsigydama Dittę labai daug laiko praleidau studijuodama informaciją apie šunų maistą, nagrinėjau etiketes ant pirktinio ėdalo. Supratau, kad man labai svarbu sveikas šuo, o nuo jo mitybos labai daug kas priklauso. Jau įsigijusi kalytę apsisprendžiau dresūros pamokoms gaminti tik naminius užkandukus-skanukus. Reikėjo paruošti kažką labai motyvuojančio, kvapnaus, ypatingo, ko šuo negauna su savo įprastu maistu. Perskaičiau begalę literatūros ta tema ir pagaminau kelias skanukų versijas. Sakau atvirai, naminis maistas labai pasitarnavo ir Dittės mokymuisi, ir mano pačios ramybei. Gera gyventi, kai žinai, ką įdėjai į šuns skanėstus, kad patiekaluose nėra konservantų, skonio stipriklių ir visokių E.

Ar negaila laiko prie puodų, kai jį leidi keturkojui?

Šiuo metu Dittei – kiek daugiau nei aštuoni mėnesiai. Vyksta intensyviausias jos mokymasis, svarbiausių rezultatų siekimas, todėl jai negailiu nei laiko, nei gerų produktų. Posakis „laimingas šuo – laimingas šeimininkas“ yra absoliučiai teisingas.

Simonos Jakubėnaitės nuotr.


LAŠIŠINIS BATATŲ PYRAGAS

INGREDIENTAI:

1 puodelis lašišos faršo (galite pirkti šaldytą, galite malti patys)

1 kaimiškas kiaušinis

1 batatas (išvirtas, sutrintas ir atvėsintas)

2 šaukštai maltų avižų

Saujelė šviežios petražolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viską sumaišykite į vientisą masę, sukrėskite į pyrago kepimo formą, paskirstykite, kad tešla nebūtų storesnė nei 1 cm.

  2. Kepkite iki 180–190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.

  3. Kai atvės, supjaustykite pyragą kubeliais, nes jį geriausia naudoti pamokoms, taigi aktualu, kad šuo patiekalo nesuvalgytų vienu kartu, o gautų daug mažų sočių kąsniukų.

Simonos Jakubėnaitės nuotr.


MOLIŪGO IR RIEŠUTŲ SVIESTO KĄSNIUKAI

INGREDIENTAI:

2 puodeliai kokosų arba viso grūdo miltų

1/2 puodelio maltų avižų

4 šaukštai ekologiško riešutų sviesto

2 kaimiški kiaušiniai

1/2 puodelio labai smulkiai tarkuoto moliūgo

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Jeigu ji limpa, įberkite dar miltų ir iškočiokite.

  2. Tešlą supjaustykite mažais kvadratukais, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.

#keturkojai #sunys #sveika

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg