top of page

To dar nebuvo: per parą bus sukurtas rekordinis kiekis patiekalų, kurie nepadarytų gėdos net princes

Jau šiandien, 18 val., portale VMGonline.lt startuos rekordas, kuris perrašys kulinarinę Lietuvos istoriją. Alfas Ivanauskas ves 24 valandas be jokios pertraukos truksiantį kulinarijos šou, kuris prasidės ant vandens, o baigsis… danguje! Šou metu „Virtuvės mitų griovėjų“ vadas pagamins daugiau nei 50 patiekalų. Ko galite tikėtis? To, ko niekada net nesitikėtumėte.

„Virtuvės mitų griovėjų“ vadas niekada neina lengviausiu keliu. Tai įrodo VMG leidiniai, nuolat pelnantys pasaulinius apdovanojimus, išskirtiniai reportažai iš garsiausių ir įdomiausių pasaulio restoranų ar viešbučių, į kuriuos po ilgų pastangų patenka tik išrinktieji, desertų šou, apie kurio unikalumą žinia jau seniai peržengė Europos ribas, laida „Kulinariniai triukai“, kurios metu žiūrovams kiekvieną sezoną atskleidžiamos pasaulinės kulinarijos tendencijos. Šiandien Alfas Ivanauskas neria į dar vieną iššūkį – jis ves 24 valandas be jokios pertraukos truksiantį kulinarijos šou „Kulinariniai triukai“ ir žada jo metu ne tik kalbinti garsiausius Lietuvos žmones, bet ir padovanoti nenutrūkstamą kulinarinių šedevrų gaminimo rekordą.

Paklaustas, ar visi 50 patiekalų bus tokie pat netikėti, kokius žiūrovai stebi laidoje „Kulinariniai triukai“, Alfas tikino, kad siurprizų bus tiek daug, kad jų vardijimui tektų skirti dar vieną parą. Ir jie tęsis nuo vakaro iki vakaro, įtraukiant visiškai naujus receptus, kurie kulinarinėje studijoje bus gaminami pirmą kartą, iki legendinių Alfo šedevrų, turinčių knygos vertą istoriją. Vienas labiausiai laukiamų – egzotiškasis tortas, kurio recepto paprašė Prancūzijos prezidento virėjas. „Tai – tortas, kurio nebūtų gėda patiekti princesės vestuvėse. Ir dėl jo įspūdingos išvaizdos (ko vertas vien rožinis biskvitas), ir dėl egzotinių skonių, kurie netikėtai darniai susipins į vieną“, – pasakoja A. Ivanauskas. Ne mažiau žiūrovų laukiama ir garsioji Alfo pica, kuri atėmė žadą niujorkiečiams – Alfas išduoda tik tiek, kad dėl slapto ingrediento ji kvepės… džiovintomis slyvomis! Arba mėsainis, pirmą kartą „Virtuvės mitų griovėjų“ vado gamintas Londone po pažinties su vienu žymiausių Didžiosios Britanijos virtuvės šefų. Kas jis ir kodėl į mėsainio receptą bus komponuojamos net vyšnios ir lazdynų riešutai, sužinosite stebėdami rekordo transliaciją.

„Nereikia galvoti, kad tai, ką gaminsiu 24 valandas be jokios pertraukos truksiančiame kulinarijos šou, bus itin sudėtinga. Prioritetą teikiu ir greitiems receptams, pavyzdžiui, braškių ledams, gardintiems šokoladiniais sausainiais, kuriuos „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda jau praminė greičiausiais pasaulyje. Kažkada juos vos per pusvalandį pagaminau atostogaudamas Azijoje, kai per vakarą ekspromtu sukūriau net 80 porcijų elitinio vakarėlio svečiams“, – apie kelionių ir atradimų jose sukauptą patirtį pasakoja Alfas, pridurdamas, kad šou stebėsiančius žiūrovus pakerės ir iš prestižinio restorano Italijoje atsivežtas mango salotų ir sūrio receptas arba argentinietiškas didkepsnis su padažu, pagamintu iš bananų. Kokiai garsenybei teks garbė jo ragauti, sužinosite jau netrukus.

Naujausi įrašai

bottom of page