AŠ Ikona vmgonline

Tiršta sriuba su grybais ir šonine


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės

  • 200 g rudųjų pievagrybių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 50 g saliero šaknies

  • 200 g mažų bulvių

  • 30 g sviesto

  • 2 šaukštų miltų

  • 400 ml daržovių sultinio

  • 200 g virtų arba konservuotų kukurūzų

  • 400 ml grietinėlės

  • 50 g grietinėlės sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • Petražolių lapelių (patiekti)

1. Šoninės riekeles dėkite į šaltą keptuvę ir kepkite labai lėtai didindami kaitrą – taip pavyks ištirpdyti visus šoninės riebalus. Kai šoninė bus traški ir iškepusi, atidėkite ją į šalį ir toje keptuvėje pakepinkite grybus.

2. Svogūną bei salierą nulupkite ir supjaustykite. Taip pat nulupkite ir supjaustykite bulves.

3. Dideliame puode pakepinkite svieste visas supjaustytas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.

4. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys. Suberkite kukurūzus, pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, sudėkite sūrį ir labai gerai išmaišykite. Suberkite šoninę, kelis gabaliukus atidėkite patiekti. Pasūdykite, bet atsargiai, nes sūris ir šoninė sūrūs.

5. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min. Paragaukite, galbūt reikia pasūdyti dar.

6. Patiekite su skrudinta šonine ir petražolėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg