AŠ Ikona vmgonline

Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.

Reikia:

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelės morkos

  • 2 skiltelių česnako

  • 30 g sviesto

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • ½ šaukštelio maltos kalendros

  • 100 g sorų kruopų

  • 300 ml daržovių sultinio

  • 300 g vištienos šlaunelių be kaulo

  • 400 ml grietinėlės

  • 2 virtų kukurūzų

  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir takuotos žievelės

  • 1 šaukštelio persilado

1. Svogūną, morką, česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves kartu su paprikomis, persiladu ir kalendra, tik neperkepkite – daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Suberkite sorų kruopas ir lengvai apkepkite.

2. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol soros gerai išsimaišys. Užvirinkite.

3. Sudėkite supjaustytą vištieną, išmaišykite ir virkite apie 30 min., kol soros visai suvirs, jei trūks skysčio – pilkite grietinėlę. Šluotele gerai išmaišykite sriubą.

4. Kukurūzus supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas į sriubą ir suberkite žirnelius. Supilkite likusią grietinėlę. Jei reikia – įpilkite dar sultinio. Užvirinkite, pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.

5. Patiekite su mėgstamais žalumynais.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg