top of page

Tinklaraščio ANOTHER BITE kūrėja atskleis, kaip pasigaminti citrininius spagečius

Tinklaraščio ANOTHER BITE kūrėjos Eglės patirtis karantino metu įrodo, kad virtuvės eksperimentai gali nepabosti! Ji ypač mėgsta keliauti į Italiją, tad dalijasi savo citrininių spagečių su česnakiniais ir traškiais duonos trupiniais receptu. Jis ir dar daugiau atradimų virtuvėje laukia šiame interviu!


VMGonline

Kaip gimė tinklaraštis?

Man ir mano draugui labai patinka skaniai valgyti ir gaminti. Kai keliaujame, vienintelis dalykas, ką suplanuojame, tai į kokius restoranus ir barus eisime. Visada fotografuodavome tai, ką gaminam ar valgom restoranuose, ir vieną dieną prieš kelis metus sugalvojom, kad reiktų visas nuotraukas sudėti į vieną platformą. Taip ir gimė tinklaraštis!

Keliu tiek savo gaminamo maisto nuotraukas, receptus ir video, tiek restoranų patiekalus. Visi mano virtuvės patiekalai yra žymami #AnotherBiteKitchen, o restoranų patiekalai – #AnotherBiteMiestas. Jeigu restoranas yra Vilniuje, tuomet #AnotherBiteVilnius, jeigu Miunchene – #AnotherBiteMunich, Milane – #AnotherBiteMilan ir t.t. Tokiu būdu kuriu mini restoranų gidą įvairiuose miestuose.



Ar karantino metu pasikeitė mitybos įpročiai?

Valgyti skaniai ir gražiai man visada patiko, todėl karantino metu tai niekur nedingo. Galbūt tik daugiau saldumynų suvalgau, nes, kaip ir visi, pradėjau eksperimentuoti ir kepti pyragus, ko niekada anksčiau nedarydavau. Na, ir valgymo laikas kiek pakito. Gyvenu labiau pietiečiams įprastu laiku – vėlyvi pietūs, aperityvo kieme ir vakarienė apie 22 valandą.

Pinigų maistui išleidžiu tikrai mažiau. Ir tai yra dėl kelių priežasčių: pirmiausia – juk visą laiką valgome namuose, o ne restoranuose. O ir apsiperkame kas savaitę – nebeliko pavienių, nebūtinai reikalingų produktų pirkimo.

VMGonline

Be kokių produktų neįsivaizduojate savo mitybos?

Gero alyvuogių aliejaus, sviesto ir druskos.  Dar duonos, kiaušinių ir kokybiškos mėsos bei prieskoninių žolelių.

Kaip manote, ar tiek laiko praleidžiant namuose galima sutaupyti maistui?

Tikrai taip. Kaip ir minėjau, apsipirkimas tapo labiau suplanuotas, nebėra spontaniškų pirkinių. Be to, praleidus tiek laiko namuose, žmonės tampa kūrybingesni.



Šiuo metu negalime keliauti fiziškai, tad galbūt keliaujate savo virtuvėje?  

O, taip! Iš Italijos vykstame į Tailandą, kiek vėliau į Indiją, tuomet prasukame pro Maroką ir grįžtame į Lietuvą… Valgau absoliučiai viską.

Koks receptas padėtų nukeliauti į Italiją itin lengvai?

Citrininiai spagečiai su česnakiniais, traškiais duonos trupiniais! Tai visiškai paprastas itališkas receptas, labai tinkantis karantino laikotarpiui.



4 porcijų ingredientai:

8 česnako skiltelės;

Apie 150 g duonos plutelės, supjaustytos mažais gabaliukais;

1 šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;

Druska, šviežiai malti pipirai;

Alyvuogių aliejaus;

½ šaukštelio čili pipirų;

1 šaukšto (ar daugiau) šviežių citrinų sulčių;

Apie 350 g spagečių;

Apie 50 g smulkiai tarkuoto Parmigiano Regianno sūrio;

½ puodelio smulkiai supjaustytų petražolių;

2 šaukštai sviesto.

1. 4 česnako skilteles, susmulkintą duonos plutelę bei tarkuotą citirinos žievelę sudėti į smulkintuvą ir smulkiai supjaustyti. Pabarstyti druska ir pipirais.


2. Keptuvėje ikaitinti 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus ir pakepti susmulkintą duonos mišinį. Kai paruduos ir duonos gabaliukai pasidarys traškūs – išimti iš keptuvės.


3. Virkite makaronus pagal instrukciją gerai pasūdytame vandenyje.


4. Kol makaronai verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite labai plonai supjaustytus likusius česnakus. Pakepkite apie minutę ir sudėkite čili pipirus. Pakepkite dar apie minutę, kol česnakai pataps auksinės spalvos. Tuomet įpilkite citrinos sultis.


5. Kai makaronams  liks virti apie 3 minutes (makaronai dar yra labai al dente) sudėkite juos į keptuvę ir įpilkite porą puodelių makaronų vandens. Gerai išmaišykite ir leiskite dar porą minučių pavirti.


6. Tuomet po truputį pradėkite dėti tarkuotą sūrį, pastoviai maišydami. Kai sūris ištirps, nuimkite nuo ugnies.


7. Tuomet idėkite sviestą, smulkiai supjaustytas petražoles ir pusę duonos trupinių. Maišykite, kol sviestas ištirps.


8. Jeigu norisi daugiau skysčio, įpilkite makaronų vandens ir apšlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi.


9. Padalinkite spagečius į lėkštes ir pabarstykite ant viršaus traškiais duonos trupiniais.


Kiekiai yra apytiksliai. Viską galite koreguoti pagal skonį. Jeigu norite daugiau citrinos skonio, naudokite daugiau citrinos sulčių. Jeigu norite aštriau, dėkite daugiau čili. Jeigu norėsite daugiau traškios duonos gabaliukų, naudokite daugiau duonos ir t.t.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page