top of page

Tinklaraštininkė ANT MEDINĖS LENTELĖS: mano karantino atradimas – duona!

Tinklaraštininkė ANT MEDINĖS LENTELĖS karantino metu laikosi sau įpasto maisto planavimo, bet pripažįsta, kad ir ji šiek tiek įsigijo maisto atsargai. Visgi ji tai įvardija, kaip reviziją, kurią dabar verta atlikti kiekvieną kartą prieš einant į parduotuvę. Pavyzdžiui, ir pritrūkus duonos, pirma peržiūrėkite savo spintelių užkaborius ir pabandykite išsikepti duoną pagal tinklaraštininkės receptą, kurį atrasite šiame interviu!

VMGonline
Tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė–Šimkienė

Ar karantino metu pasikeitė mitybos įpročiai?

Sakyčiau, kad išleidžiu mažiau pinigų. Į parduotuvę keliauju rečiau, su pirkinių sąrašu, apgalvotam savaitės meniu. Nebėra dažnų užsukimų į parduotuvę vien dėl to, kad užsinorėjau šokoladuko. Kai viskas apgalvota ir apsiperkama rečiau, pinigų tikrai susitaupo tuo esu įsitikinusi jau seniai, nes savaitės meniu planuoju jau ne pirmus metus.


Ar pirkote produktų atsargai?

Turiu prisipažinti, kad pirkau. Bet tikrai protingai ir saikingai. Pavadinčiau tai ne atsargomis, o atsakinga spintelių ir šaldytuvo revizija. Tiesiog atidžiai peržiūrėjau savo spintelių turinį ir papildžiau jį trūkstamais produktais. Man ramiau, kai žinau, kad turiu mėgstamų kruopų, konservuotų daržovių, aliejų, prieskonių, riešutų ir kitų bakalėjos produktų. Tai ne tam, kad spintelėse būtų maisto ilgam, o tam, kad pritrūkus kokio prieskonio nereikėtų bėgti į parduotuvę vien dėl jo. Noriu pabrėžti, kad visko pirkau ne daugiau kaip po pakuotę. Tam, kad turėčiau, bet tikrai ne tiek, kad pritrūktų kitiems pirkėjams. Saikas ir racionalus mąstymas šioje situacijoje labai svarbus.


Be kokių produktų neįsivaizduojate savo mitybos?

Tokių produktų yra daug, bet kaip būtiniausius išskirčiau bananus, avokadus, šviežias daržoves, kokybišką alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.


VMGonline

Kaip manote, kaip tiek laiko praleidžiant namuose galima sutaupyti maistui?

Savaitės meniu planavimas tikrai yra atsakymas. Susiplanuoji savaitei, susidarai sąrašiuką ir greitai parduotuvėje apsiperki. Taip pat labai svarbu prieš važiuojant į parduotuvę užsukti į savo asmeninę parduotuvę. Visi tokią turime! Peržiūrėkite spintelių ir šaldiklio turinį, dabar pats laikas sunaudoti užsistovėjusius produktus.

Šiuo metu negalime keliauti fiziškai, tad galbūt keliaujate savo virtuvėje?

Savo virtuvėje keliauju aplink pasaulį visada. Tą patį patariu daryti visiems. Domėjimasis užsienio šalių virtuve labai padeda išvengti rutinos ir maitintis skaniai bei įvairiai.


Gal karantino metu atradote ar prisiminėte kokį receptą ir galėtumėte juo pasidalyti su mūsų skaitytojais? Duona!!! Dabar jos pritrūkus negalime iškart bėgti į parduotuvę. Nuostabus, alternatyvus receptas yra mano avižinių dribsnių ir graikiško jogurto duona. Sveika, labai skani, nebrangi ir produktų dažnai turime namuose.


VMGonline

1 kepalui duonos reikės:

  • 300 g avižinių dribsnių | Geriausia – viso grūdo ir smulkių (greitai paruošiamų)

  • 400 g graikiško jogurto | Veganiškai versijai tinka sojų jogurtas

  • 100 g sėklų | Tinka saulėgrąžos, linų sėmenys, moliūgo sėklos

  • 1/2 a. š. druskos

  • 1 a. š. kmynų (nebūtina)

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, jogurtą, sėklas, druską ir kmynus. Tikslus avižinių dribsnių kiekis labai priklauso nuo naudojamo jogurto ir pačių avižų, tad geriausia būtų daryti taip – pradžioje su visais kitais ingredientais sumaišykite 200 g dribsnių ir palaipsniui berkite dar šiek tiek, kol tešla taps labai kieta – tokia, kurią galima minkyti rankomis, ji turi puikiai laikyti savo formą.

  2. Rankomis formuojame kepalėlį, formuojant jį gerai paspaudžiame, kad viduje neliktų oro ir pjaustant duona nebūtų biri. Viršų aptepame vandeniu.

  3. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (viršus + apačia) apie 1 valandą – kol išorė gražiai apskrunda, o į vidurį įsmeigus medinį pagaliuką jis ištraukiamas sausas.


Naujausi įrašai

bottom of page