Tinklaraščio AVOKADORAŠTIS kūrėja atskleidžia 3 dubenėlių receptus, kurie pavyks kiekvienam
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Tinklaraščio AVOKADORAŠTIS kūrėja atskleidžia 3 dubenėlių receptus, kurie pavyks kiekvienam

Po šiuo neįprastu pavadinimu slepiasi tinklaraščio kūrėja Sabina. Jos tikslas kiek kitoks nei kitų blogerių – ji tiesiog norėjo sukurti savo maisto dienoraštį. Kaip jai tai sekasi ir 3 dubenėlių receptai laukia Jūsų šiame interviu!



Kaip kilo Jūsų tinklaraščio idėja?

Nesu nei šefė, nei gurmanė, nei mėgėja ilgai suktis virtuvėje. Mėgstu skaniai pavalgyti, o pasiklydusi interneto receptų platybėse nusprendžiau, kad paprasčiausia man būtų susikurti savo maisto dienoraštį, kuriame būtų įamžinti mano pagaminti patiekalai. Gyvenime paruošiame labai daug įvairių patiekalų, kuriu vėliau neprisimename, nebent įtraukiame juos į firminių sąrašą, Taip ir atsirado maisto dienoraščio idėja.


Kaip karantinas pakeitė Jūsų valgiaraštį?

Dėl karantino ir nuolatinio buvimo namuose pradėjome valgyti šiek tiek daugiau paruoštukų. Tarkime, pirktinė picos tešla, kad galima būtų be vargo ir greitai pasigaminti naminę picą. Būti namuose su mažu vaiku, dirbti bei gaminti 3 kartus per dieną tampa nemenku iššūkiu, bent jau man, dėl to kartais užsisakome ir maisto į namus.

Ar pavyksta sutaupyti maistui, kai namuose karaliauja visa šeima?

Sutaupyti labai paprasta – mažinant apsilankymus parduotuvėje. Tuomet patiekalai automatiškai yra planuojami į priekį ir nebelieka ekspromtinių pirkinių, ypač nelabai reikalingų kaip saldumynai, užkandžiai. O, kad neprarastumėte gaminimo džiaugsmo, galima į gamybos procesą įtraukti vaikus. Bus ir naudinga, ir gardi veikla.


Kas šiuo metu karaliauja Jūsų virtuvėje?

Mano favoritai yra bowl'sai. Maistinga, sotu, sveika.


Dalinuosi receptais:


1. Dubenėlis su tofu, krevetėmis ir ne tik

🔸Bolivinė balanda+bulguro kruopos; 🔸Krevetės keptos su česnaku ir persilado prieskoniais; 🔸Tofu; 🔸Pievagrybiai; 🔸Kukurūzai; 🔸Morkos; 🔸Agurkas; 🔸Pomidoras; 🔸Avokadas; 🔸Anakardžių riešutai; 🔸Moliūgo sėklos; 🔸Sezamas.

Tofu, grybus, morkas ir kukurūzus pakepu sojos padaže.


2. Dubenėlis su lašiša ir ne tik


🔸Daug rukolos ir špinatų;

🔸Pomidoras;

🔸Agurkas;

🔸Avokadas;

🔸Kukurūzai;

🔸Raudona paprika pakepta su sojos padažu;

🔸Cukinija pakepta su sojos padažu;

🔸Tofu (pakeptas) su sojos padažu;

🔸Bulguro kruopos;

🔸Šaltai rūkyta lašiša;

🔸Anakardžių riešutai;

🔸Juodas sezamas;

🔸Saldus čili padažas.


3. Dubenėlis su grikiais ir ne tik


🔸Virti grikiai;

🔸Rukola;

🔸Pomidoras;

🔸Avokadas;

🔸Pakepta geltona cukinija sojos padaže;

🔸Virti burokėliai;

🔸Putpelių kiaušiniai;

🔸Saulėje džiovinti pomidorai;

🔸Avinžirniai;

🔸Žoleliųbalzaminis salotų užpilas.


Paprasčiau nebūna! Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg