AŠ Ikona vmgonline

Tinkamai parinktas užpilas – salotų karūna: 10 kūrybingų idėjų!

Tai tarsi paskutinis akcentas, kuris arba viską pataiso, arba sugadina, arba nuskraidina iki Mėnulio ir atgal.



1. SERBENTŲ užpilas


Reikia:

  • 50 g trintų juodųjų serbentų be cukraus

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • „Chia“ sėklų, kokosų, linų sėmenų (pagal skonį)

Visus ingredientus sumaišykite kartu.


2. Užpilas su PELETRŪNAIS

Peletrūnas – retas svečias ant lietuvio stalo. Pavasaris yra tinkamiausias laikas peletrūnams.


Reikia:

  • 1 didelio apelsino sulčių (~120–150 ml)

  • 1 šaukštelis nutarkuotos apelsino žievelės

  • 3 šaukštai smulkiai pjaustytų peletrūnų

  • 1 šaukštelis garstyčių

  • 1/2 šaukštelio druskos50 ml aliejaus

Visus produktus sumaišykite. Patiekite salotas su padažu.

Lašišos salotų su peletrūno padažu receptas yra ČIA


3. Jogurto padažas su MĖTOMIS IR APELSINŲ sultimis

Paprastas, bet glostys gomurį.


Reikia:

  • 150 g jogurto

  • 3–4 šakelių mėtų

  • ½ apelsino sulčių

  • Druskos

Padažui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su jogurtu ir apelsinų sultimis. Pagardinkite druska.

Smidrų salotų su anakardžiais, morkomis ir jogurtiniu mėtų padažu receptas yra ČIA



4. Užpilas su MEDUMI IR IMBIERU


Reikia:

  • 80 ml aliejaus

  • 40 ml citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštelio medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 smulkintos skiltelės česnako

Visas sudėtines dalis tiesiog sumaišykite.

Kaliaropių ir jaunų burokėlių salotų su medaus ir imbiero užpilu receptas yra ČIA


5. CIBERŽOLĖS užpilas su tahiniu


Reikia:

  • 1 kupino šaukšto tahinio

  • 50 ml aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • Žiupsnelio druskos

Visus ingredientus sumaišykite kartu.


6. AZIJIETIŠKAS užpilas-marinatas


Reikia:

  • 1 citrinžolės

  • 4–5 laiškinių česnakų laiškų

  • 3–4 šakelių kalendrų

  • ½ mažos aitriosios paprikos

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2–3 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 4 trumpavaisių agurkų

  • 1 prinokusio mango

  • Kalendrų šakelių (patiekti)

Citrinžolę sumaigykite plaktuku. Laiškinius česnakus, kalendras ir papriką smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis ir aliejumi, druska. Įdėkite citrinžolę.

Šis padažas yra nepakeičiamas salotose su krevetėmis. Receptas yra ČIA.



7. Lengvas GRIETINĖS užpilas traškioms salotoms


Reikia:

  • 1 šaukštelio druskos

  • ¼ šaukštelio pipirų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų grietinės (12–15 %)

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 2 šaukštų vandens

Užpilui sumaišykite visus ingredientus.

Išbandykite pankolių salotos su šonine, riešutais ir šiuo užpilu. Receptas ČIA.


8. RŪKYTŲ PAPRIKŲ užpilas


  • Reikia:

  • 2 skiltelių česnako

  • 5–6 petražolių šakelių

  • 1 šaukšto saldžios rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo

  • 3 šaukštų raudonojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos


Susmulkinkite česnaką ir petražoles. Visus ingredientus sumaišykite kartu.


9. Aguoninis OBUOLIŲ ir SVOGŪNŲ užpilas


Reikia:

  • ½ saldžiojo svogūno

  • 50 ml vandens

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 nulupto obuolio

  • 1 šaukšto aguonų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos


Svogūną smulkiai supjaustykite, perpilkite verdančiu vandeniu su vienu šaukštu baltojo vyno acto. Likusius ingredientus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.



10. MANGŲ tyrės ir kario padažas


Reikia:

  • 100 g mangų tyrės

  • 80 g alyvuogių aliejaus

  • 10 g kario

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų


Padažui suplakite visus ingredientus kartu.

Išbandykite buratos sūrio salotas su mangų padažu. Receptas ČIA.



Skanaus!


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg