top of page

Tikrasis kavos sezonas prasideda: populiariausius rudens sezono latte gaminame namuose su Nespresso!


Turbūt labai neprieštarausite teiginiui, kad tikrasis kavos sezonas prasideda rudenį. Ypač tomis aksominėmis dienomis, kai saulė vis dar įšildo gamtos kvapus sugėrusį orą, ir ruduo išsiskleidžia visais savo skoniais ir poskoniais. Štai tada norisi kavos dar ne sušilti, o visomis juslėmis ja pasimėgauti.



Trumpai tariant, kavos mėgėjų pasaulyje taip pat yra sezono mados. „Garderobą” keičia ir kavos barai rudeniop jie pakvimpa cinamonu, karamele, imbieru, sviestiniais sausainiais, kakava, tabaku ir mediena. Lyg burtų lazdele mostelėjus visi užsimano saldžiai sūraus, kreminio, šildančio ir klampaus kavos gėrimo, į kurio skonius ir aromatus įsisuptum lyg į jaukų pleduką.


Populiariausius rudens kavos gėrimus ragauti galima ir namuose: nereikės nei specialios įrangos, nei ypatingų gebėjimų. Bet tikrai reikės karamelės, cinamono, klevų sirupo, rudojo cukraus, žinoma, plaktos grietinėlės ir būtinai būtinai – sezonui tinkančio „pagrindo“ labiausiai rudeniško espreso.

Rudeniškiems kavos gėrimams gaminti Nespresso rekomenduojaMasters Originslinijos kavas. Išbandykite:


CINAMONINĖ KLEVŲ SIRUPO latte

Ypač mėgstama tų, kuriems rudenį reikia kažko švelniai ir šiltai saldaus.


Jums reikės:

  • Puodelio mėgstamo pieno (2 proc)

  • Puodelio dvigubo „Colombia” espreso

  • 2 šaukštų klevų sirupo

  • 1/2 šaukštelio cinamono

  • 1 šaukštas plaktos grietinėlės

  1. Į platų puodelį įpilkite kelis šaukštelius klevų sirupo (pagal savo skonį), įberkite žiupsnį cinamono, vanilės ekstrakto.

  2. Įpilkite karšto espreso ir viską gerai išmaišykite.

  3. Pavertę puodelį 45 laipsnių kampu įpilkite kaitintą išplaktą pieną. Ant viršaus nepagailėkite pieno putų.

  4. Viršų pabarstykite cinamonu.




NUTELLA latte

Saldi ir soti.


Jums reikės:

  • 4 arb. šaukšteliai nutelos ir šiek tiek puodelio kraštams aptepti

  • Puodelis dvigubo „Indonesia” espreso

  • Puodelis (180 ml) kaitinto išplakto pieno

  • Kakavos miltelių pabarstyti ant viršaus (nebūtinai)

  1. Plonu nutelos kremo sluoksniu patepkite puodelio sieneles.

  2. 1 ar 2 šaukštelius nutelos įdėkite į puodelį. Kuo daugiau įdėsite, tuo tirštesnis bus gėrimas.

  3. Supilkite espresą ir maišykite, kol nutela ištirps.

  4. Į puodelį lėtai pilkite karštą išplaktą pieną, viršų pabarstykite kakava.

  5. Mėgaukitės iškart.


RED VELVET latte

Malonumas ir gomuriui ir akiai. Vanilės ir šokolado derinys.


Jums reikės:

  • 1 puodelio nenugriebto pieno

  • 1 arb. šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelis kokybiškos kakavos miltelių

  • 1/2 šaukštelio raudonų maistinių dažų (arba…burokėlių sulčių)

  • 1/2 šaukštelio vanilės (arba vanilės ekstrakto)

  • 1/2 puodelio karštos stiprios kavos, pavyzdžiui, „Ethiopia”

  1. Į puodelį supilkite kakavos miltelius, vanilę, maistinius dažus arba burokėlių sultis. Supilkite karštą kavą ir viską gerai išmaišykite.

  2. Pakaitintą pieną gerai išplakite. Pavertę puodelį atsargiai supilkite pieną, viršų papuoškite puta.

  3. Pabarstykite raudonais maistiniais dažaIs.

  4. Patiekite iškart.



Visą „Nespresso“ kavos kapsulių asortimentą, kavos aparatus ir viską, ko reikia kasdieniams kavos ritualams, rasite www.nespresso.lt ir

„Nespresso“ butikuose Vilniuje PC „G9“ bei PLC „Panorama“.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page