top of page

Tikra pasaka: šis Alfo pyragas su šokoladu ir avietėmis vertas vietos desertų olimpe


Ar kada įsivaizdavote, kad viename sakinyje išgirsite žodį „grikiai“, „pyragas“, „šokoladas“ bei „avietės“? Bendrą kalbą gali rasti net netikėčiausi ingredientai, ir šį teiginį Alfas Ivanauskas pagrindė jau ne kartą. Šįsyk laidoje „Kulinarinis detektyvas“ jis pristatė desertą, kurio pagrindui pasitelkė nors ir ne grikių kruopas, bet grikių miltus. Pasakišku pyrago skoniu pasirūpino tobulas derinys – šokoladas bei avietės. Šis drėgnas ir karališkas skanėstas vertas vietos desertų olimpe!

Grikių pyragas su šokoladu ir avietėmis (8–10 asm.)

Jums reikės:

70 g MALSENA grikių miltų

140 g MALSENA miltų „Self Rising“

180 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

10 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

40 g kakavos

100 g juodojo šokolado

80 ml TERRA CRETA aliejaus

300 ml vandens

100 g aviečių

DANSUKKER cukraus miltelių pabarstyti

  1. Susmulkinkite juodąjį šokoladą.

  2. Sumaišykite kartu MALSENA grikių miltus ir MALSENA miltus „Self Rising“, suberkite kakavą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile. Viską permaišykite.

  3. Supilkite TERRA CRETA aliejų, sumaišykite viską, tada supilkite vandenį ir užmaišykite kefyro tirštumo tešlą. Suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.

  4. Pusę tešlos supilkite į formą, sudėkite avietes ir užpilkite likusia tešla. Kepkite apie 50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  5. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas mediniu iešmeliu. Ataušusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.

Naujausi įrašai

bottom of page