Naminė pica su baklažanais ir figomis
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Naminė pica su baklažanais ir figomis

Kartais nėra nieko geriau nei jaukus vakaras namuose, kvepiančiuose ką tik iš orkaitės ištraukta garuojančia pica… Šią idilę siūlome susikurti su receptu iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga. Nujaučiame, kad kartą paragavę šios gražuolės su baklažanais ir figomis, kepsite ją vėl ir vėl. Juk ne kiekvieną dieną picą puošia tokie ingredientai!

Kerniaus Pauliukonio nuotr.



4–6 asm.

Reikia:

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio druskos

Įdarui:

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 300 g vištienos filė

  • kelių šaukštų terijakio padažo

  • 300 g mocarelos sūrio

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 nedidelio baklažano

  • 5–8 figų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • žalumynų (patiekti)

  • 50 g kepintų kedrinių pinijų

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

  2. Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

  3. Užminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

  4. Tuo metu griežinėliais supjaustykite baklažaną. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir užberkite druskos. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

  5. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

  6. Smulkiai supjaustykite vištieną ir sumaišykite su terijakio padažu. Smulkintais pomidorais ištepkite picos padą ir uždėkite vištieną. Išdėliokite mocarelos griežinėlius ir keptus baklažanus. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.

  7. Ant iškepusios picos išdėliokite pjaustytas figas, apibarstykite žalumynais, kietuoju sūriu ir kedrų riešutais.


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg