AŠ Ikona vmgonline

Tešloje troškintas kalakutienos guliašas su daržovėmis ir grybais



6 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g kalakutienos

  • 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 poro

  • 200 g kukurūzų burbuolių

  • 300 g „shiitake“ grybų arba pievagrybių

  • 200 g grietinėlės

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų kumino

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio sezamų sėklų

  • Šlakelio alyvuogių aliejus

  • Druskos, pipirų

  • Kelių šakelių šviežio čiobrelio

  • Kelių lauro lapelių

1. Papriką supjaustykite stambesniais gabalėliais, porą – pusžiedžiais. Česnaką sutraiškykite ir šiek tiek pasmulkinkite. Kukurūzus supjaustykite stambesniais griežinėliais.

2. Lengvai apkepkite daržovės su alyvuogių aliejumi. Įdėkite čiobrelio šakelę.

3. Pasmulkinkite kalakuto guliašinę mėsą.

4. Apkeptas daržoves perdėkite į kepimo skardelę, o kalakutą kepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės. Pagardinkite druska ir pipirais bei lauro lapu ir kuminu. Sudėkite ir „shiitake“ grybus. Viską gerai pakepinkite, supilkite grietinėlę ir perdėkite į skardą su daržovėmis.

5. Skardą uždenkite sluoksniuotos tešlos lapeliais. Tešlą subadykite ir ištepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg