Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Tešloje troškintas kalakutienos guliašas su daržovėmis ir grybais


Tešloje troškintas kalakutienos guliašas su daržovėmis ir grybais, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 500 g kalakutienos

  • 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 poro

  • 200 g kukurūzų burbuolių

  • 300 g „shiitake“ grybų arba pievagrybių

  • 200 g grietinėlės

  • 3 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų kumino

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio sezamų sėklų

  • Šlakelio alyvuogių aliejus

  • Druskos, pipirų

  • Kelių šakelių šviežio čiobrelio

  • Kelių lauro lapelių

1. Papriką supjaustykite stambesniais gabalėliais, porą – pusžiedžiais. Česnaką sutraiškykite ir šiek tiek pasmulkinkite. Kukurūzus supjaustykite stambesniais griežinėliais.

2. Lengvai apkepkite daržovės su alyvuogių aliejumi. Įdėkite čiobrelio šakelę.

3. Pasmulkinkite kalakuto guliašinę mėsą.

4. Apkeptas daržoves perdėkite į kepimo skardelę, o kalakutą kepkite toje pačioje keptuvėje, kur kepė daržovės. Pagardinkite druska ir pipirais bei lauro lapu ir kuminu. Sudėkite ir „shiitake“ grybus. Viską gerai pakepinkite, supilkite grietinėlę ir perdėkite į skardą su daržovėmis.

5. Skardą uždenkite sluoksniuotos tešlos lapeliais. Tešlą subadykite ir ištepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min.

ATGAL

PASIDALINTI