Tandoori ėrienos kepsnys
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Tandoori ėrienos kepsnys



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 150 °C

Zzz 1 val.


Reikia:

  • 1 pak. SANTA MARIA indiško TANDOORI prieskonių mišinio

  • 3 valg. š. rapsų aliejaus

  • 2 valg. š. citrinų sulčių

  • 1 arb. š. SANTA MARIA akmens druskos malūnėlyje

  • 2 susmulkintų skiltelių česnako

  • 1 kg ėrienos

„Cacik“ – turkiškas „Tzatziki“:

  • 300 ml lieso turkiško jogurto

  • 1 nulupto ir sutarkuoto agurko

  • 1 sutarkuotos skiltelės česnako

  • 1 valg. š. šviežių susmulkintų mėtų

  • 1 arb. š. citrinų sulčių

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Patiekiant reikės:

  • 1 ryšulėlio šviežių kalendrų

  • Pitos

1. Paruoškite ėrienos marinatą sumaišydami indišką TANDOORI prieskonių mišinį su aliejumi, citrinų sultimis, druska ir česnaku.

2. Įdėkite ėrieną į plastikinį maišelį ir supilkite marinatą. Išspauskite iš maišelio visą orą ir sandariai uždarykite. Įdėkite į šaldytuvą bent vienai valandai, bet geriausia palaikyti pernakt.

3. Išimkite mėsą ir palaukite, kol ji sušils iki kambario temperatūros. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Įdėkite kepamą mėsą į karščiui atsparų indą ir aptepkite visą mėsą marinatu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 1,5 val.

4. Iškepta mėsa turėtų būti rožinės spalvos, apie 58 °C temperatūros, įsmeigus mėsos termometrą.

5. Išimkite mėsą iš orkaitės. Prieš pjaustydami palikite ją pailsėti bent 15 min.

6. Supjaustykite plonais gabalėliais ir sudėkite į pitą. Paruoškite „Cacik“ dubenyje sumaišydami jogurtą, agurką, druską, česnaką, mėtas, citrinų sultis ir alyvuogių aliejų.

Patarimas! Patiekite su smulkintomis kalendromis, avokadais, citrinų sultyse marinuotais raudonaisiais svogūnais, fetos sūrio ir pomidorų gabaliukais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg