top of page

Tai, ko reikia kiekvienam grilio meistrui

Šių metų kepimo ant grilio tendencijos nebėra susijusios tik su mėsa ir kepimu. Tarp ryškiausių pokyčių išskiriama tai, kad dabar kiekvienas mūsų norėsime savo galiniame kieme įsikurti rūkyklėlę, dar labiau imsime naudotis išmaniosiomis technologijomis, padedančiomis neperkepti savo kulinarinių šedevrų, dažniau lankysimės specializuotuose kulinarinėse parduotuvėlėse ir ruošime mažiau girdėtus kepsnius, tokius kaip „teres major“.

Tam, kad galėtumėte sekti šiomis madomis, pridedame grilio įrankių, be kurių neišsiversite šį sezoną, sąrašą.

1. Mediniai padėklai

Šiuos stilingus padėklus galėsite naudoti mėsos, sūrių ir kitų ant grilio ruoštų (patariame šiuo būdu baigti kepti ir jūros gėrybes) produktų serviravimui. Ieškantiems išskirtinumo, siūlome organiškos formos suomių dizainerio Alvar Aalto lentelę. Ši forma tebėra populiari ir plačiai naudojama „Iittala“ gamykloje. Kadaise aiškindamas, kas jį įkvėpė priimti tokį sprendimą, A. Alto savo pirmą eskizą įvardijo kaip „eskimų moters odines kelnes“.

Aalto_woodenplatter_355x436mm_3_JPG

Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


Kitą skandinaviško dizaino koncepciją puikiai atspindinti lentelė buvo sukurta ir įtraukta į „Sarjaton“ produktų liniją. Ši kolekcija buvo įkvėpta tautinių elementų ir naudoja eglutės raštą, kuris simbolizuoja Suomijos miškus ir žvejų tinklus, pilnus žuvies. Kiekvienas „Sarjaton“ produktas išorinėje dugno pusėje yra pažymėtas šios kolekcijos simboliu žuvyte.

Sarjaton_seving_tray_JPG

Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


2. „Sarpaneva“ puodas medine rankena „Sarpaneva“ puodą turėtų įsigyti visi, mėgstantys gaminti ant laužo. Timo Sarpaneva sukurtas ketaus puodas yra tinkamas tiek naudojimui virtuvėje, tiek maisto pateikimui ant jūsų stalo. Ketaus ir emalės junginio puodai yra ilgaamžiai. Puodo rankena yra gaminama iš ąžuolo, naudojama puodui pakelti bei dangčiui nuimti. Jos nederėtų dėti į orkaitę kartu su puodu.

Šiame puode ruošiami patiekalai išlieka kur kas sultingesni, ilgiau laiko šilumą ir nepraranda savo skonio. Ypač tinka patiekalams, kuriems pagaminti reikia daugiau laiko, pavyzdžiui, paukštienai, žvėrienai.

Sarpaneva_castiron_casserole_3.0L_JPG (2)

Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


3. „Meno“ veltinio krepšiai

Dizainerio Harri Koskinen sukurtas „Meno“ veltinio krepšys yra funkcionalus, paprastas, bet ilgaamžis, skirtas saugoti ir transportuoti įvairių rūšių namų apyvokos reikmenis. Mažiausias krepšys atitinka standartinius lentynų matmenis, todėl puikiai tinka saugoti aplankus ir dokumentus, smulkesnius ir nedaug vietos užimančius virtuvės įrankius bei produktus. Didesniuose krepšiuose galite laikyti užtiesalus, įvairius buitinius įrenginius ar net griliui reikalingas malkas.

Meno_home_bag_group_JPG (1)

Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


4. Universalios „Lempi“ ir „Aino Aalto“ taurės

Vykdami į iškylą stengiamės sutaupyti kuo daugiau vietos ir atsisakyti nereikalingų daiktų. Tai padaryti gali padėti universalios taurės, kurias galima naudoti ir gėrimams, ir desertams. Taurė tinka tiek ant pusryčių stalo, tiek ant darbo stalo biure ar net kaip alternatyva įprastoms vyno taurėms gamtoje. Stiklinių formą galima apibūdinti kaip švelnią, poetišką, grakščią. Tokios stiklinės bus ne tik praktiškos, bet dar ir papuoš jūsų iškylos stalą.

Lempi_glass_34cl_clear_group_JPG

„Lempi“ universalios taurės. Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


AinoAalto_clear_group_2005_1_JPG

„Aino Aalto“ taurės. Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


5. Dubuo salotoms („Teema“, „Taika“, „Origo“, „Kastehelmi“)

Nėra nieko geriau už didelį dubenį salotų, kuriuo galėtumėte dalytis ir siųsti apie stalą. Maisto dalijimasis skatina pokalbius ir kelia lengvą bruzdesį. Pasirinktų keturių kolekcijų dubenys atitinka kiekvieno skonį ir patenkina visus poreikius. Pavyzdžiui, „Teema“ linijos induose galima ruošti maistą, o prireikus naudoti juos ir orkaitėje (patartina neviršyti 240 °C). Dryžuoti „Origo“ linijos dubenys gali tapti puikiu jūsų stalo akcentu. Akį traukiantis dekoras su charakteringa struktūra ir ritmu pagyvina bet kurią aplinką. „Origo“ tinka kiekvienai progai ir gali būti naudojama bet kokio tipo (desertams, užkandžiams) ar stiliaus (kinų, meksikiečių) maistui.

Teema_bowl_15cm_white_3_TIF

Pasapuskite ant nuotraukos įsigijimui.


6. Serviravimo įrankiai


Collectivetools_servingset_28cm_JPG

7. Lino rankšluostėliai

Taikateatowel47x70cmgrey_JPG

100 proc. lino sudėties rankšluostėliai suteikia jaukumo ir šilumos. Tai sukelia ir išskirtinė kolekcijos „Taika“ (iš suomių kalbos: magija) kolekcijos simbolika. Klaus Haapaniemi iliustracijos įkvepia mūsų vaizduotę, o viliojantys ir magiški kūriniai pamažu atskleidžia savo istorijas ir prasmę.

Nuotraukos „iittala”, daugiau produktų ieškokite ginalasinterjeras.lt


Naujausi įrašai

bottom of page