Ta pati, tik kitaip: picos „Margarita“ interpretacijos pagal Alfą ir Agnę
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Ta pati, tik kitaip: picos „Margarita“ interpretacijos pagal Alfą ir Agnę


Kepamos picos kvapas visada suburia draugus ir namiškius prie stalo. Be to, pica įtinka visiems – vaikams ir suaugusiesiems. Kodėl? Pasak Agnės, vaikai nevalgo patiekalų su daug ingredientų, todėl „Margarita“ – jų mėgstamiausia. Tiesa, Agnė retai kada tiekia picą kaip atskirą patiekalą, dažniausiai tai būna užkandis prie sriubos.

O štai Alfas ragina į picą pažvelgti dar kiek kitaip: „Visiems atrodo, kad ant picos reikia sudėti viską, ką sugalvojome, ir tik tada iškepti, o aš siūlau pirmiau išsikepti „Margaritą“ ir tik po to ant jos sudėti kumpį, artišokus, alyvuoges, marinuotus svogūnus, plonai pjaustyto parmezano – taip be reikalo nedeginsite produktų, kurie nereikalauja papildomo apdorojimo. Skrandis taip pat džiūgaus, nes virškinti bus lengviau.“

„MARGARITA“ pagal Agnę

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 450 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 300 g mocarelos

  • 200 g tarkuoto kietojo sūrio

  • ryšelio šviežių bazilikų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais, apibarstykite kietuoju sūriu ir išdėliokite mocarelos griežinėlius. Apibarstykite bazilikais ir kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.Patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi.

PICA SU ČORISU IR ABRIKOSAIS pagal Alfą

Tešlai:

  • 7 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 450 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 300 g naminio pomidorų padažo

  • 300 g mocarelos

  • 200 g kietojo sūrio

  • 200 g čoriso dešros

  • 100 g džiovintų abrikosų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 2 aitriųjų paprikų

  • 2 saujų špinatų arba gražgarsčių

Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.Miltus permaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 valandas arba kol pakils dvigubai.Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.Picos padą ištepkite pomidorų padažu, sudėkite supjaustytus ir išmirkytus abrikosus, išdėliokite plėšytą mocarelą ir užtarkuokite dalį kietojo sūrio. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čoriso dešrą ir kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol gražiai apskrus.Iškepusią picą apibarstykite pjaustyta aitriąja paprika, žalumynais ir kietojo sūrio drožlėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Visą 100-uką gardžių Agnės ir Alfo pusryčių, pietų ir vakarienės receptų rasite knygoje „Gal pavalgom?"

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg