top of page

Sūrio pyragas su šaltai rūkyta lašiša




6–8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 3 val.


Sūrio pyragui su šaltai rūkytos lašišos filė ir ikrais reikia: Pagrindui: · 3–4 riekelių ruginės duonos Viršui: · 125 g maskarponės · 250 g graikiško jogurto · 250 ml grietinėlės · 12 g želatinos · 120 g šaltai rūkytos lašišos filė SANTA BREMOR, su oda · 2 šaukštų majonezo · 2 šaukštų krienų · 1 šaukšto citrinos sulčių · 1 nubraukto šaukšto miltelinio cukraus · 2 šaukštų smulkintų krapų · Druskos · Šviežių daržovių, šaltai rūkytos lašišos riekelių, ikrų (papuošti) · Želatiną išbrinkinkite 100 ml šaltos grietinėlės, po to ištirpinkite, bet neužvirkite. · Majonezą sumaišykite su 1 šaukštu krienų. 22 cm skersmens torto formą išklokite popieriumi, sudėkite ruginę duoną, ją patepkite majonezo ir krienų mišiniu. · Nuo šaltai rūkytos lašišos filė nuvalykite odą, filė sutrinkite trintuvu. · Maskarponę sutrinkite su graikišku jogurtu. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su maskarponės ir jogurto mase. · Įdėkite 1 šaukštą krienų, supilkite citrinos sultis, miltelinį cukrų, įberkite druskos, krapų, viską sumaišykite su ištirpinta želatina. · Sūrio masė prieš maišant su želatina neturi būti šalta, nes želatiną sutrauks. Jei sutrauktų ir pasidarytų želatinos „siūlai“, labai atsargiai pašildykite masę – geriausiai vandens vonelėje. · Nupilkite ~150 ml masės, o likusią sumaišykite su sutrinta žuvimi. Ją sukrėskite į formą su duona. Išlyginkite ir pastingdykite, kad viršus būtų tvirtesnis. Tuomet ant viršaus užpilkite baltą sluoksnį. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite apie 2–3 val. · Išimkite iš formos ir puoškite šviežiomis daržovėmis, žalumynais, šaltai rūkytos SANTRA BREMOR lašišos riekelėmis. 


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page