top of page

Sumuštiniai su baklažanu ir skumbre užkariaus jūsų bičiulių širdis


#Alfodidysiskulinarinissou ir videoreceptą žiūrėkite ČIA



3–4 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 2 baklažanų

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 svogūno

  • 4 skiltelių česnako

  • 2 skardinių SANTA BREMOR skumbrės filė terijakio padaže

  • Druskos, pipirų

  • 3–4 riekelių juodos duonos

  • 1 citrinos

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • Mikrožalumynų (puošti)

1. Supjaustykite baklažanus nedideliais kubeliais, suberkite į keptuvę su pakaitintu aliejumi ir pakepinkite.

2. Svogūną supjaustykite gana smulkiai, o česnaką – stambiais gabaliukais. Kai baklažanai apkeps, suberkite svogūnus ie kepkite, kol jie suminkštės. Tuomet suberkite česnakus.

3. Išimkite žuvį iš skardinių, o likusį padažą jose kol kas atidėkite.

4. Kai baklažanai su svogūnais ir česnakais gražiai apkeps, supilkite likusį terijakio padažą ir kepkite dar 3–4 min. Pabarstykite pipirais ir druska.

5. Gautą masę dėkite ant juodos duonos (galite ją paskrudinti ir paskaninti česnaku), ant baklažanų dėkite skumbrės gabaliukus ir užtarkuokite citrinos žievelės. Pabarstykite sezamų sėklomis (galite jas paskrudinti) ir puoškite mikrožalumynais.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page