AŠ Ikona vmgonline

Su nuotykių prieskoniu: įdarytų bulvių TOP6

Vienos sveikiausių bulvių yra keptos orkaitėje. Bet jas vienas valgyti kažkaip nuobodu, o kartais net ir liūdna. Įdaras liūdesį išvaikys, o mes pateiksime idėjų, kad to liūdesio išvaikytojo nepritrūktų.


Nors tikslių receptų neduosime, bet pagalvoti ir pritaikyti savo virtuvėje turėsite ką. Nebijokite kurti, nebijokite keisti ingredientus, leiskite lietis fantazijai. Derinkite savo mėgstamus produktus, ragaukite, kurkite. Pasijauskite vaikais, kurie džiaugiasi kūrybos ir produktų derinimo laisve.


  • Pagrindas. Orkaitėje kepti tinka universalios bulves, tad pasufleruosime kelių populiarių veislių pavadinimus: Vineta, VB Venta, Nida. Tai nereiškia, kad Solist veislės bulvių jūs neiškepsite. Taip pat galite naudoti batatus. Šiuo metu bulves kepkite su lupenomis. Lupti ir gana storai jas reikėtų jau po Naujųjų metų, nes bulves laikant jų maistinė vertė mažėja.

  • Bulves (ir įprastas, ir batatus) kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Tada aptepkite aliejumi, užberkite prieskonių, druskos ir šaukite į orkaitę. Kepkite 170 °C temperatūroje, kol daržovės suminkštės.

  • Taip pat prieš kepant galima bulves šiek tiek apvirti – taip jos iškeps greičiau.

  • Keptas bulves perpjaukite į dvi nelygias dalis, didesnę dalį galite truputį išskobti, kad sutilptų daugiau įdaro.

  • Dėkite įdarą ir mėgaukitės!


  1. Bulvė, įdaryta salotomis su FETA. Skrudintas vytintas kumpis, feta, marinuotos Chalapos paprikos, kepta raudonoji paprika, smulkintos petražolės ir svogūnų laiškai. Šlakelis aliejaus, šviežiai grūsti juodieji pipirai.

  2. Batatas su MEKSIKIETIŠKO STILIAUS įdaru. Kepta karštai rūkyta šoninė. Raudongūžiai kopūstai, raudonieji svogūnai – šias daržoves naudokite šviežias. Šparagines pupeles išvirkite, paprikas ir kukurūzų burbuoles pakepinkite arba naudokite konservuotas. Taip pat naudokite virtas arba konservuotas raudonąsias pupeles. Be to, išduosime paslaptį – galite panaudoti šaldytą meksikietišką daržovių mišinį, jį pagaminę kaip nurodyta etiketėje.

  3. Bulvė, įdaryta GRYBAIS. Svogūnai, grybai, špinatai, virti arba konservuoti lęšiai. Svogūnus supjaustykite, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite pjaustytus riekelėmis grybus, trumpai pakepinkite ir sudėkite špinatus. Kepkite, kol špinatai lengvai nuvys. Įberkite druskos ir sumaišykite su virtais arba konservuotais lęšiais.

  4. POMIDORŲ IR ANČIUVIŲ įdaras. Pakepinkite svogūnus kartu su ančiuviais, sudėkite supjaustytus kubeliais pomidorus. Lengvai apkepkite. Patiekdami pabarstykite bazilikų lapeliais.

  5. Tradiciškai su VARŠKE. Tradiciškai? Gal kiek tos tradicijos sulaužytos. Sumaišykite virtas bolivines balandas, varškę ir smulkintus krapus, taip pat įdėkite česnako pagal skonį. Pagardinkite šlakeliu aliejaus.

  6. Batatas su KEPTU KIAUŠINIU. Svogūnus supjaustykite kubeliais, pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, sudėkite špinatus, kepkite, kol špinatų apimtis sumažės dvigubai. Įberkite druskos ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto. Iškepkite kiaušinį. Viską sudėkite į batatą. Taip pat galite iškepti kiaušinį tiesiog batate, bet tai užtruks. Jei turite daugiau laiko, tuomet bandykite kepti batatą jau su kiaušiniu, bet kiaušinį dėkite ant paruošto špinatų pagrindo ir į iškeptą batatą.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg