Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Stora pica sūrio mėgėjams


Storapadė pica su sūriu. Verdu ir kepu
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Gaminimas 35 min.

1 vnt.


Reikia:

  • 150 ml šilto vandens

  • 25 g šviežių mielių arba 7 g sausų

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 250 g miltų picai

  • 1 šaukštelio druskos

  • 20 ml aliejaus

  • 80 g pomidorų padažo

  • 80 g mocarelos

  • 60 g tarkuoto čederio

  • 30 g kietojo tarkuoto sūrio

  • 4–5 lapelių baziliko

  1. Į didelį pašildytą dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas arba sutrupintas šviežias mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 min., kad mielės suaktyvėtų.

  2. Kai paviršiuje susidarys putos, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.

  3. Ištempkite tešlą į apskritimą, vidų stipriai apspauskite ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.Patepkite tešlą pomidorų padažu, ant viršaus dėkite supjaustytą kubeliais mocarelą ir tarkuotą čederį. Šaukite į orkaitę. Kepkite apie 20 min. Iškepusią picą pabarstykite kietuoju sūriu ir baziliko lapeliais.


ATGAL

PASIDALINTI