AŠ Ikona vmgonline

Stintos su briuseliniais kopūstais ir perliniais svogūnais pagal Deivydą Praspaliauską


Reikia:

  • 12 stintų

  • 12 svogūno laiškų

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 šaukšto sviesto

  • druskos

  • 12 briuselinių kopūstų

Kopūstų marinatui:

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • 1 šaukštelio citrinų sulčių

  • 1 šaukšto šaltalankių sulčių arba aliejaus

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • druskos

  • 8 perlinių svogūnėlių

  • 8 ridikėlių

Ridikėlių marinatui:

  • 100 ml obuolių acto

  • 100 ml burokėlių sulčių

  • 100 g cukraus

Krapų majonezas:

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 5 g druskos

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • ¼ citrinos sulčių

Krapų aliejus:

  • 100 g krapų

  • 300 g aliejaus

Šaldytam grietinės traškučiui:

  • 50 g grietinės

  • 20 g kietojo sūrio


1. Iš druskos ir vandens pagaminkite druskos tirpalą (30 proc. 1 l vandens 30 g druskos).

2. Tirpalu užpilkite stintas ir palaikykite dvi valandas. Galite užpilti 40 proc. druskos tirpalu, tada užteks mirkyti pusę valandos. Išmirkytas stintas nusausinkite servetėle.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje su sviestu ant lėtos ugnies iškepkite stintas ir svogūno laiškus. Atvėsinkite.

4. Briuselinius kopūstėlius išskirstykite lapukais ir užmarinuokite.

5. Visus produktus gerai sumaišykite ir užpilkite kopūstėlių lapus. Marinuokite apie valandą.

6. Svogūnėlius su lukštais iškepkite orkaitėje 130 °C temperatūroje. Kepkite apie 40 min. (arba 180 ° C orkaitėje apie 10 min., jei norite greičiau).

7. Supjaustykite ir užmarinuokite ridikėlius.

8. Visus produktus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite ridikėlius.

9. Virtuviniu kombainu iki vientisos masės sutrinkite krapus su aliejumi.

10. Majonezui skirtus produktus suplakite, kol gausite vientisą pabalusią masę. Tada po truputį pilkite krapų aliejų ir plakite toliau, kol gausite majonezą.

11. Smulkiai sutarkuokite sūrį ,sumaišykite su grietine, plonai užtepkite ant kepimo popieriaus ir įdėkite į šaldiklį, kad pašaltų (apie 30 min.).

12. Į lėkštes sudėkite keptas stintas su svogūno laiškais, marinuotus briuselinius kopūstus ir ridikėlius keptus perlinius svogūnėlius, pagardinkite krapų majonezu ir grietinės traškučiu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg