AŠ Ikona vmgonline

Stintų užkandis pagal Aldoną Gečienę



4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.

Reikia:

  • 250 g stintoms užpilti + 100 g kepti

  • 1 šaukšto miltų

  • druskos, pipirų

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 15 g želatinos

  • 30 ml vandens

Kietojo sūrio tešlai:

  • 25 g kietojo sūrio

  • ½ kiaušinio

  • 45 g miltų

  • 25 g margarino arba aliejaus

Šviežių daržovių salotoms:

  • 150 g šviežių ridikėlių

  • 8 svogūno laiškų

  • žiupsnelio šviežių krapų

  • 2 šaukštų grietinės

  • druskos, pipirų

1. Stintas išvalykite, pagardinkite druska ir pipirais ,apvoliokite miltuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje (8 atidėkite papuošti). Nusausinkite ant popierinės servetėlės. 2. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite išbrinkti. 3. Į puodą supilkite 300 ml vandens, įdėkite druskos, pipirų žirnelių, krapų kotų, laurų lapų ir ant lengvos ugnies išvirkite sultinį. Perkoškite. 4. Į perkoštą sultinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir, maišydami ją, ištirpinkite. 5. Į pasirinktą formelę sluoksniais sudėkite stintas ir užpilkite paruošta želė. Formelę įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai sustings, išimkite iš formelės. 6. Tešlos traškučiams: iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, pastatykite į šaldytuvą valandai. Tešlą plonai iškočiokite ir išpjaukite norimos formos traškučius. Juos kepkite 180 °C orkaitėje 3–5 min. 7. Salotoms: susmulkinkite ridikėlius, krapus ir svogūnus, pagardinkite druska, pipirais, uždėkite grietinės ir išmaišykite. 8. Į lėkštes dėkite po gabalėlį stintos užpiltinės, salotų, po dvi keptas stintas, papuoškite sūrio tešlos traškučiais ir šviežiais lapiniais ridikėliais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg