top of page

Stalo dekoras: pasteliniai šv. Velykų žaidimai

Tuomet, kai bandote prisiminti, kokiomis svogūnų lukštų ir vandens proporcijoms pernai dažėte kiaušinius, išaušta metas priimti sprendimą, kaip dekoruosite šv. Velykų stalą ir būsite originalesni nei tais metais, kai eilinį kartą artimuosius bandėte nuginkluoti mediniu kiaušiniu. Tai, ką matote už lango, turėtų atsispindėti ir ant Jūsų stalo – tebūnie šventės šįkart pastelinės!

Valerijos Stonytės nuotr.


Taip, gamtos ir budimo dėsniai turi sutapti! Gamta šv. Velykų rytą dar tik bunda, todėl nepamirškite pastelinių spalvų ir, priešingai, nenaudokite per daug ryškių staltiesių ar indų. Pagrindinė taisyklė – lėkštės neturi būti pernelyg ryškios, o tapti viso stalo dekoro dalimi. Pagalvokite apie „kačiukus“ – su jais geriausiai derės pilki, rožiniai ir žydri atspalviai. Šie atspalviai puikiai dera ir tarpusavyje.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Neapsiribokite vien pilkaisiais „kačiukais“. Paieškokite kaip niekada žvalių pavasarinių gėlių ir nebijokite jų patrumpinti bei žaisti su skirtingų aukščių vazomis. Kalbant apie vazų ir gėlių sąjungą, įsitikinkite, kad sėdint aplink apvalų stalą jos netrukdys matyti atėjusių svečių. Žaisti galima ir su skirtingomis taurėmis. Pavyzdžiui, panaudoti skirtingų komplektų vyno ir vandens taures. Dekoro triukams palankiausios įvairių formų, spalvų ar raštų vandens stiklinės.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Įsigykite naujų velykinių akcentų: kiaušinių, zuikių, pavasarį žadinančių paukštelių. Dar geriau, jei šie elementai bus sidabrinės ar auksinės spalvų.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Šį „Žana“ stalo dekorą rekomenduoja Alfas Ivanauskas.


Naujausi įrašai

bottom of page